Традиционният футболен турнир на Южна Америка - Копа Америка, ще

...
Традиционният футболен турнир на Южна Америка - Копа Америка, ще
Коментари Харесай

Върховният съд в Бразилия одобри: Копа Америка ще се играе!

Традиционният футболен шампионат на Южна Америка - Копа Америка, ще се организира по проект и в Бразилия. Това стана ясно след решение на Върховния съд в страната-домакин.

Надпреварата ще се състои сред 13 юни и 10 юли, като съумя да преодолее няколко спънки, последната от които - тъжби до Върховния съд на Бразилия. В тях се настояваше конкуренцията да не се организира поради пандемията от ковид. Страната е една от най-засегнатите от вируса, като над 17 млн. души са дали позитивни проби. В последните дни новозаразените варират от 35 000 до близо 90 000 дневно. Според експертите в страната стартира нова епидемиологична вълна и шампионатът ще ускори разпространяването на вируса.

Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) и локалните управляващи се съгласиха Бразилия да одобри Копа Америка на 31 май (понеделник), откакто плануваните домакини Аржентина и Колумбия отпаднаха по разнообразни аргументи. Аржентина се отхвърли поради растежа на броя инфектирани с ковид, а при Колумбия бе поради антиправителствените митинги и размириците.

Снимка: Getty Images

Самите футболисти на Бразилия също недоволстваха против решението страната им да е хазаин и обмисляха протест, който по този начин и не се състоя.

Копа Америка се организира от 1916 година насам и е самобитно състезание на континента. Уругвай е отборът с най-вече трофеи - 15, следван от Аржентина - 14 и Бразилия - 9.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР