Традиционните кулинарни рецепти, които ежедневно приготвяме, често пъти ни омръзват

...
Традиционните кулинарни рецепти, които ежедневно приготвяме, често пъти ни омръзват
Коментари Харесай

Кулинарен шедьовър: Солени еклерчета с мус от моцарела и рикота

Традиционните кулинарни предписания, които всекидневно подготвяме, неведнъж ни омръзват и се чудим по какъв начин да разнообразим менюто си. Особено, в случай че имаме специфичен мотив или пък чакаме посетители. А за какво да не използваме и дребното свободно време, което ни остава през уикенда, с цел да опитвам в кухнята.

Предлагаме ви да опитате нещо ново - солени еклерчета с мус от моцарела и рикота.

Необходими артикули:

За тестото:
100 мл вода60 г брашно50 г масло2 яйцаЩипка сол
За муса:
200 г мортадела50 г крем сирене80 г биволска рикота10 г зехтин екстра върджин
Допълнително:
100 г тапенада от черни маслини30 г ядки шамфъстък50 мл балсамова редукция
Начин на подготвяне:

1. За пареното тесто сипете водата, маслото и щипката сол в тенджерка с двойно дъно. Щом сместа заври, прибавете брашното и започнете да бъркате пламенно, до момента в който се оформи тесто, което се отделя от стените на съда. Дръпнете от огъня и пресипете тестото в купа.

2. Към тестото прибавете яйцата едно по едно, като разбърквате пламенно след всяко, до поемането му. Пресипете тестото в пош с равен накрайник.

3. В тава, постлана с хартия за печене шприцовайте 12 дребни, кръгли еклерчета, на задоволително разстояние едно от друго. С влажен пръст притиснете леко връхчето на всяко еклерче. Печете в авансово загрята фурна на 190-200 градуса 18-20 минути.

4. За муса от мортадела нарежете на дребни кубчета мортаделата и ги сложете в блендер. Добавете крем сиренето и рикотата, както и малко зехтин. Пасирайте до гладкост. Пресипете муса в пош с равен накрайник.

5. Разрежете на две всяко еклерче, по хоризонтал. Сипете по 1 ч.л. тапенада от маслини върху долната част на всяко еклерче. След това шприцовайте щедро количество мус от мортадела. Поставете капачетата. Оваляйте всяко солено еклерче в профил в нарязани на ситно ядки шамфъстък. Подредете еклерчетата в поднос и поръсете с балсамова редукция.

За още вкусни предписания последвайте канала на  във .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР