Традиционната акция на полицията Ваканция! Да пазим живота на децата

...
Традиционната акция на полицията Ваканция! Да пазим живота на децата
Коментари Харесай

Полицията започва акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

Традиционната акция на полицията „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! “ ще се организира от 15 юни до 31 август , оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Засилено полицейско наличие и надзор на пътното придвижване в регионите на образователните заведения ще има в дните на публично закриване на образователната година.

Ще се подчертава върху спазването на рестриктивните мерки на скоростта в регионите на образователните заведения , преимуществото на пешеходците, ръководство на двуколесни МПС от неправоспособни малолетни и малолетни, потреблението на защитни каски, предпазни колани и предпазни системи за транспортиране на деца, ръководство на пътни транспортни средства /велосипеди и тротинетки/ по тротоари или пешеходни пътеки.

В рамките на акцията “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! ” са планувани и заключителни 15-минутни беседи , както и други подобаващи формати по пътна сигурност с възпитаници от 5. – 11. клас.

Ще се търси и опция полицейските чиновници да вземат малко присъединяване в проведени от учебните заведения наставнически срещи с къс анонс за пътната сигурност на децата през идната лятна почивка. В изнасянето на беседите ще бъдат включени и инспектори от детските педагогичен стаи.

При изнасяне на беседи за възрастовата група от 9. – 11. клас ще се подчертава на вярното държание като пешеходци на пътя , като пасажери в колите на родители, близки или познати, като водачи на пътни транспортни средства.

Задължително ще се коментират административната и наказателна отговорност при ръководство на моторни транспортни средства и самостоятелни електрически транспортни средства от малолетни.

От 15 юни до 14 септември ще се организира и втората превантивна акция на Министерство на вътрешните работи – „ Безопасно лято “ .

Целта е да се ограничи пътно-транспортния травматизъм през летните месеци, когато трафикът е по-интензивен и натовареността на пътните артерии по-висока. В рамките на акция „ Безопасно лято “ ще се възнамерява най-малко по една профилирана полицейска интервенция, ориентирана към погрешно придвижване на пешеходци, велосипедисти, водачи на самостоятелни електрически транспортни средства и двуколесни транспортни средства.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР