Традиционен Родопски пататник без кори - ето как може да

...
Традиционен Родопски пататник без кори - ето как може да
Коментари Харесай

Родопски Пататник без кори

Традиционен Родопски пататник без кори - ето по какъв начин може да го приготвите и вие

Необходими Продукти

● картофи - 1 кг
● яйца - 2 бр.
● сирене - 200 г (саламурено)
● чубрица - 1 щипка
● сол - 1 ч.л.
● черен пипер
● масло - 20 г

Начин на подготвяне

Има в действителност доста разновидности на Пататник. Най-известните от тях са: Пататник с Кори, сходен на Родопския Клин, който неотдавна върших и Пататник без кори, който аз върша в този момент.

Различават се също по този начин по това, че едни се вършат на тиган, а други се пекат на фурна. За мен най-вкусни стават на тиган и по тази причина ви и демонстрирам тъкмо тази рецепта.

Измиваме картофите и ги обелваме. След това ги измиваме още един път и ги настъргваме с рендето. Прибавяме солта и хубаво притискаме настърганите картофи, с цел да си пуснат всичката вода.

Прецеждаме от сока и овкусяваме с черен пипер. Сега към тях прибавяме яйцата, сиренето и чубрицата. Хубаво омесваме всички съставки.

Загряваме тиган на междинна степен и към него прибавяме 3 с.л. олио и 15 гр. масло. Щом мазнината загрее, прибавяме и картофената примес, като я заравняваме в тигана. Оставете да се запържи за 10-12 минути и по-късно деликатно обърнете благодарение на дъска за рязане или огромна паница.

Оставяме за същото време да се запържи и от втората страна. През това време намазаваме от горната страна с останалите 5 г масло.

Родопският пататник без кори е чудноват.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР