Традициите заемат важна роля в културата на феновете на германския

...
Традициите заемат важна роля в културата на феновете на германския
Коментари Харесай

Традиции или лудост: какво стои зад омразата към собственика на "Хофенхайм"

Традициите заемат значима роля в културата на почитателите на немския футбол. Привържениците в Бундеслигата имат свои разбирания и са подготвени да отстояват правилата си даже с цената на санкции и прекъсвания на мачове.

Такъв беше казусът в събота, когато почитателите на " Байерн " издигнаха обидни транспаранти против притежателя на " Хофенхайм " Дитмар Хоп. Действията на ентусиастите доведоха до прекъсване на мача, като щабът и футболистите на баварците трябваше да успокояват поддръжниците си с апели за събаряне на лозунгите, с цел да може мачът да продължи.

В последна сметка дуелът се доигра, като заключителните 13 минути минути минаха в безцелни подавания на топката като митинг от дейностите на почитателите. След последния съдийски сигнал играчите застанаха един до различен дружно с изпълнителния шеф на " Байерн " Карл-Хайнц Румениге и самия Хоп, като последваха ръкопляскания в поддръжка на притежателя на " Хофенхайм ".

Моментът на терена сподели единодушие в отговор на омразата от трибуните, която я имаше и на други игрища. По същото време последователите на " Борусия " (Дортмунд) обиждаха Хоп в мача против " Фрайбург ", а ентусиастите на " Борусия " (Мьонхенгладбах) и " Унион " стигнаха по-далеч с транспаранти с цел върху лика на 79-годишния немец.

Настроенията против притежателя на " Хофенхайм " се ускоряват, само че какво стои зад омразата на почитателите.



Голямата болежка на немските почитатели

" Всичко си е същото. Футболният съюз не съблюдава думата си. Хоп си остава кучи наследник ". Това пишеше на транспаранта, който издигнаха почитателите на " Байерн ".

В основата на дейностите им се корени правилото " 50+1 ", което последователите на тимовете с дългогодишна история пазят гневно. Тяхното желание е да предпазят клубовете от ръцете на богаташи и еднолични притежатели, като огромна част от акциите остават в владеене на почитателите.

Според правилото немските клубове са длъжни да дават мажоритарния дял на плащащите членски импорт. Останалите акции са планувани за вложители, като нито един от тях не може да има повече от 9.09%.

 Традиции или полуда: какво стои зад омразата към притежателя на
© Associated Press

Правилото обаче има своите изключения и " Хофенхайм " е едно от тях. Хоп, който е съосновател и президент на софтуерния колос SAP, спонсорира отбора от Зинсхайм от началото на века. С негова помощ за осем години " Хофенхайм " измина пътя от петото равнище на немския футбол до Бундеслигата.

През 2015 година милиардерът закупи собствеността в клуба след позволение от Германския футболен съюз, което разгневи почитателите. Другите два клуба, които са изключение от правилото, са " Волфсбург " и " Байер " (Леверкузен). Те са благосъстоятелност надлежно на " Фолксваген " и " Байер ".

Свежият лъх в Бундеслигата " Лайпциг ", който е притежаван от австрийския тръст за енергийни питиета " Ред бул ", също е обект на неодобрение, само че той заобикаля правилото. През 2014 година клубът трябваше да преструктурира организацията си, с цел да покрие условията на Германската футболна лига. Оттогава " на хартия " всеки може да стане член на клуба. На процедура това не е тъкмо по този начин, тъй като клубът има извънредно висок членски импорт, както и правото да отхвърля поръчки за участие.

Време за незабавни ограничения

Заради недоволството по адрес на Хоп съдиите към този момент имат право да стопират дуел при определяне на обидни дейности от трибуните към притежателя на " Хофенхайм ". Феновете на " Дортмунд " даже получиха възбрана да не посещават гостуванията на отбора в Зинсхайм в идващите две години.

Привържениците към този момент не са обезпокоени от опитите за ограничение на дейностите им, като задачата им е да получат поле за изява против казуса, който виждат.

" Няма потребност да одобрявате думите ни, само че за нас няма друга опция, тъй като това е единствената опция да бъдем чути. Ако желаете да спирате мачове, когато бъдат отправени обиди, тогава дуелите в никакъв случай няма да завършват за 90 минути. Днешното спиране беше прекомерно и неуместно. Футболът остава замърсен, а почитателите - непокорни ", се споделя в изказване на фенска група на " Байерн " в " Кикер ".

Треньорът на " Байерн " Ханзи Флик беше измежду първите, които опазиха Хоп след случая. " Израснах тук и познавам Дитмар Хоп над 20 години. Съжалявам го, тъй като той е направил доста за обществото. Всеки един от тези, които основават проблеми, евентуално имат някого в фамилията, който е имал изгода от това, което Дитмар Хоп е направил, като да вземем за пример проучванията в битката с рака. Трябва да застанем дружно и да борим против тези идиоти ".

 Грозни подиуми белязаха мача сред
© Associated Press

Грозни подиуми белязаха мача сред " Хофенхайм " и " Байерн "

Към апелите за по-строги ограничения се включи и Румениге, а от Германската футболна лига дефинираха случаите против Хоп като неприемливи и дадоха обещание приложат

" Дълбоко съм засегнат. Футболът сподели своята грозна страна. Моментът пристигна и всички в немския футбол би трябвало за застанем дружно. Прекалено дълго си затваряхме очи за протичащото се по трибуните ", сподели Румениге, който е срещу " 50+1 ".

Според изпълнителния шеф на " Байерн " правилото стопира опцията за свежи вложения в немските тимове, което не им разрешава да се конкурират с водещите отбори в Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР