Тръбата от дълбоководното заустване изплува на плаж край Созопол, съобщи

...
Тръбата от дълбоководното заустване изплува на плаж край Созопол, съобщи
Коментари Харесай

Гадост в Созопол: Фекална тръба изплува насред плажа

Тръбата от дълбоководното заустване изплува на плаж край Созопол, заяви водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев. В ефира на Нова телевизия бе показана находката, като журналистът посочи, че фотосите са изпратени от фен и цитира бисери в соцалните мрежи. Някои сравнявали тръбата с чудовището от Лох Нес.

„ Вместо да води водата във вътрешността, тя е на пясъчната линия. Прокуратурата да ревизира по какъв начин се извършват плановете “, упорства фенът, изпратил фотографията на тръбата.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев към този момент разпоредил да се ревизира положението на тръбопровода, който е изработен по време на мандата на предшественика му Панайот Рейзи, само че към момента бил в гаранция.

„ Какво се случва с водите от мръсния канал? Те са до сушата очевидно “, разяснява Виктор Николаев. 

„ Още в петък е  свикана работна среща с представителите на изпълнителя на „ Интегриран план за водния цикъл на Созопол – I ЕТАП ”. - " Главболгар строй “, заяви Светла Русева от BurgasPlus след диалог с градоначалника.

„ Главболгарстрой е изпълнителят на плана, като е употребявал подизпълнители за обособените действия. Прави се проучване и след  това ще се ремонтира. Обектът към момента е в гаранция. Водата, която  е отвеждала  тази тръба в морето, е чиста. Тя идва от пречиствателната станция “, показа тя пред кореспондент на Флагман.БГ.

Надеждите са до началото на сезона  проблемът да бъде решен.



 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР