Този уикенд предстои предпоследното състезание на пистата Силвърстоун за Гран

...
Този уикенд предстои предпоследното състезание на пистата Силвърстоун за Гран
Коментари Харесай

Ще се спаси ли легендарното състезание на Силвърстоун?

Този уикенд следва предпоследното съревнование на пистата " Силвърстоун " за Гран при на Англия. Бъдещето на именитата конкуренция от Ф1 е под въпрос, откакто уредниците задействаха клаузата за преустановяване на контракта след 2019. Тази година се навършват 70 откогато " Силвърстоун " е хазаин английското Гран при, като от 1987 насам не е имало спиране.

Тежката обстановка е заварено състояние за новите притежатели от Либърти Медиа. Още през 2009 уредниците на надпреварата подписват един от най-дългосрочните задължения – за цели 17 сезона чак до 2027. Надпреварата на " Силвърстоун " е една от най-посещаваните, дружно с тези на " Монца ", " Монако " и " Спа ". В контракта бил заложено повишаване на правата с 5% годишно, което в последна сметка усилва разноските до непоносима степен за британските промоутъри. Общата загуба за 2015-2016 е съвсем 9 млн. евро и това принуждава притежателите да задействат клаузата за преустановяване на контракта.

" Силвърстоун " е в основата на този спорт " декларира Шон Братчес, комерсиалният шеф на Формула 1.

" Тъкмо подновихме контракта със " Спа ", като договорката е допустима и за двете страни. Подозирам, че същото ще се случи и със " Силвърстоун ", най-малко такова е нашето желание ".

Докато не се подпише контракт на хартия, бъдещето на надпреварата няма по какъв начин да бъде обезпечено, само че най-малко и двете страни имат предпочитание да се откри решение. Гран при на Англия няма други възможности към сегашния миг. Чуват се хрумвания за нов старт по улиците на Лондон, само че това са единствено спекулации.

British GP: What's the latest on Silverstone's Formula 1 future? pic.twitter.com/LWHekIIFDR
— Sportalaw (@sportalaw) 5 юли 2018 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР