Този сценарий се основава на потенциално ембарго върху руския природен

...
Този сценарий се основава на потенциално ембарго върху руския природен
Коментари Харесай

Най-лошият сценарий на ЕЦБ включва икономическа рецесия през 2023 година

Този сюжет се основава на евентуално ембарго върху съветския природен газ от страна на Европейски Съюз

Вицепрезидентът на Европейската централна банка Луис де Гиндос съобщи в сряда, че най-лошият сюжет на ЕЦБ допуска икономическа криза през 2023 година и че този най-негативен сюжет се основава на евентуално ембарго върху съветския природен газ от страна на Европейския съюз.

Говорейки на виртуално събитие, проведено от Universidad Internacional Menendez Pelayo и Asociacion de Periodistas de Informacion Economica, Де Гиндос разкри, че Управителният съвет на ЕЦБ форсира работата по подготовката на идния си инструмент за битка с фрагментацията в еврозоната. ЕЦБ е загрижена за рисковете от фрагментация и е решена да се бори с нея, добави той.

Управителният съвет на ЕЦБ разгласи след края на изключителното си съвещание, извършено на 15-и юни, че банката създава нов инструмент, с цел да предотврати финансовата фрагментация в еврозоната.

"ЕЦБ постоянно е била ангажирана да се бори с фрагментацията, която е мотив за съществено терзание за централната банка. ЕЦБ форсира процеса за подготовка на инструмент против фрагментацията ", уточни висшият централен банкер.

Междувременно Де Гиндос означи на днешното събитие, че инфлацията в еврозоната ще остане над 8% през идващите месеци, само че би трябвало да стартира да понижава след края на лятото.

Той също по този начин уточни, че размерът на нарастването на лихвите от ЕЦБ през септември ще зависи от инфлационните упования.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР