Този, който страда, открива в само страдание. Този, който живее

...
Този, който страда, открива в само страдание. Този, който живее
Коментари Харесай

Ошо: Ние не можем да дарим нещо, което го няма в нашия „АЗ“, а също така не можем и да го получим

 подарък Този, който страда, открива в единствено страдалчество. Този, който живее в угнетено положение на духа, вижда всичко в депресивни краски. В реалност хората избират единствено това, което им е близко по дух.

Ние не можем да подарим нещо, което го няма в нашия „ Аз “. А и също по този начин не можем да го получим. Всичко, което можете да получите от други хора, би трябвало да се намира у вас преди да го получите. Само тогава ще бъдем възприемчиви към подобен материал. Аз мога да приема единствено това, което самият аз съставлявам …

За да обичате, би трябвало да сте изпълнени с обич. Човек, който е изпълнен с ненавист, притегля единствено ненавист. Който е пропит с отрова, насочва към себе си поток от отрова от целия свят. Подобното притегля сходно. Същото нещо се случва и с хората. Всеки, който желае да получи нектар, би трябвало да се извърши с нектар.

Всеки, който желае да откри Бога, би трябвало да пробуди в себе си Бога. Вие трябва  безусловно да станете това, което желаете да придобиете. Оприличете се с този, който желаете да срещнете. За да бъдете щастливи, би трябвало да се извършите с благополучие.

Трябва сами да се превърнете в благополучие. Само благополучие може да притегли към себе си благополучие. Нима не виждаме, че нещастният разум може да търси единствено злощастие, даже когато нещастието доста мъчно се намира?

Този, който страда, открива в света единствено страдалчество. Този, който живее в угнетено положение на духа, вижда всичко в депресивни краски. В реалност хората избират това, което им е близко по дух.

Те избират това, което се намира в тях. Те по-късно изхвърлят на открито своя вътрешен материал и го постановат на другите. Ние търсим на открито това, което към този момент е в нас. Светът, с всичките му условности и условия е огледало, в което можем да забележим себе си, от разнообразни ъгли и в разнообразни форми.

Всичко, което приписвам, е в мен. Всичко, което получавам, също по този начин към този момент е в мен. Цялото ми битие е съсредоточено в моя „ Аз “. Не мога да избягам от себе си. Това са мир и избавление, болежка и наслаждение, принуждение и ненасилие, отрова и нектар.

Ошо

© 2018   nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по тематиката:

Ошо: Колкото повече осъждате, толкоз повече ще боледувате

 

„ Не осъждайте! “ – това е най-великото изявление. А това е едно от най-невъзможните неща за мозъка. Умът незабавно съди,  той прави преценки без никакво съображение. Но всяко настрана умозаключение е…

Цялата публикация

4 рискови изречения, които блокират работата на мозъка

 

 Има няколко изречения, които блокират нашите мозъци. Те ни кодират за безучастие, дават ни настройката, че  към този момент не би трябвало да се мисли и да се търси решение. За страдание, ние…

Цялата публикация

© 2018    nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР