Този бюджет е бюджета на растежа. Инвестициите от държавния сектор

...
Този бюджет е бюджета на растежа. Инвестициите от държавния сектор
Коментари Харесай

Петков: Високите цени на газа до голяма степен са заради грешни решения на „Булгаргаз“

" Този бюджет е бюджета на растежа. Инвестициите от държавния бранш ще бъдат 5.8 от вътрешния артикул. Дефицитът напълно финансира вложенията ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков след съвещанието на Министерски съвет.

" Тази година ще влагаме доста изрично. 8.2 милиарда в финансови вложения. Ще влагаме и в човешки капацитет. За първи път ще има безвъзмездни детски градини от април. Ще влагаме и в пенсии. През идната година няма да има нито един пенсионер под прага на бедността ", добави той.

за цените на електрическата енергия, Петков посочи, че фактурите за ток, които ще се получат през февруари месец, ще включат обезщетенията за декември и януари месец. Те ще бъдат доста по-ниски.

" Уволнението на съществуващото ръководство на „ Булгаргаз “ е функционалност на обстоятелството, че хората там не са си изпълнили задачата по верния метод. В момента водим следствие и сме сигурни в огромна степен, че част от решенията, които те са взели довеждат до за високите цени на газа. Започваме работна група, в която ще се разискват помощите за общините за лечебни заведения, детски градини, учебни заведения. Докато не се изчистят обаче неяснотите в публичните поръчки, не можем да приказваме, че общините нямат пари за осветяване ", уточни Петков.

В предварителния дневен ред на съвещанието на Министерския съвет са включени планове на решения за   одобрение на Бюджета за 2022 година, както и на бюджетите на ДОО и на НЗОК.

Очаквайте детайлности.



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР