Toyota наистина иска да създаде страхотен състезателен автомобил GT3, който

...
Toyota наистина иска да създаде страхотен състезателен автомобил GT3, който
Коментари Харесай

До флагманския спортен автомобил GT3 на Lexus остават още 3 години

Toyota в действителност желае да сътвори страховит спортен автомобил GT3, който да докара до основаването на сериен аналог. GT3 към момента идва - просто ще би трябвало да изчакаме още няколко години за него.

Актуализацията идва от най-хубавия вероятен източник, а точно шефа на екипа на Toyota в Световния шампионат за устойчивост Роб Леупен.

Той съобщи пред Motorsport.com, че е малко евентуално Grand Tourer да се появи на пистата преди 2026 година, тъй като създаването и узаконяването на сериен автомобил лишава години. Разбира се, чакането е гадно, само че за това има основателна причина.

Смяташе се, че автомобилът ще дебютира в съревнование през 2025 година, годината след отварянето на WEC за коли GT3.
 width=
    Но заради закъснение на плануваното стартиране на пътния автомобил GR GT3, който ще бъде пуснат на пазара по едно и също време със спортната версия, Toyota към този момент възнамерява дебют в WEC през 2026 година

    " Всички знаят, че създаваме автомобил, и този автомобил ще се появи на съревнование в Европа през 2026 година ", съобщи Роб Лойпен, шеф на екипа на Toyota WEC, пред Motorsport.com.

    " Датата е съобразена със страната на пътния автомобил, която следва философията на Toyota да има автомобил, отгледан за моторни спортове, на пътя. В момента това се движи напред. "

" Автомобил, основан за моторни спортове, на пътя ", несъмнено, е музика за нашите уши. Една от огромните въпросителни, които остават, е по какъв начин ще бъде брандиран крайният резултат.

Първоначалната идея, с трагичните си пропорции на челен мотор и задно задвижване, беше обозначена като артикул на Gazoo Racing. Но, несъмнено, GR е извънредно дело на Toyota и към момента не се е докоснал до марката Lexus. Льопен обясни и това:

   Докладите допускат, че автомобилът, основан на GR GT3, ще бъде обозначен като Lexus, който неведнъж е намеквал за представянето на правоприемник на остаряващия RC F GT3.

    Запитан дали новият автомобил ще бъде прочут като Lexus, Льопен отговори: " В момента наподобява, че е по този начин. Зависи от това по какъв начин ще се развие в границите на Toyota, само че сега - да. "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР