Toyota е произвела четвърт по-малко автомобили през октомври спрямо година

...
Toyota е произвела четвърт по-малко автомобили през октомври спрямо година
Коментари Харесай

С една четвърт спада производството на най-голямата автомобилна компания

Toyota е произвела четвърт по-малко коли през октомври по отношение на година по-рано поради продължаващия дефицит на полупроводници и други съставни елементи, оповестиха от компанията, представени от Bloomberg.

В понеделник най-големият авто производител в света заяви, че от заводите са излезли 627 452 автомобила, при създадени 845 107 през октомври 2020 година Продажбите спадат с 20 % през месеца до 677 564.

Акциите на Toyota поевтиняха с 3,4 %.

Производителите в Азия и по света са изправени пред продължаваща рецесия в доставните вериги и не съумяват да покачат производството поради дефицит на съставни елементи и повишен брой инфектирани в Югоизточна Азия, което стопира работата на заводите. Липсата на полупроводници ще коства на промишлеността $210 милиарда изгубени продажби тази година, съгласно Alix Partners.

Въпреки това някои производители - като Toyota и Nissan - покачиха прогнозите си за облага, защото по-високото търсене подхранва и по-високи цени.

Toyota е уверена, че скоро ще успее да увеличи равнищата на произвеждане. През ноември компанията възнамерява сред 850 хиляди и 900 хиляди автомобила. По-рано този месец тя увеличи и прогнозата си за оперативна облага до 2,8 трлн. йени, при 2,5 трлн. йени обявени през август.

Nissan също съобщи, че производството спада с 22 % през октомври, а продажбите спадат с 16 %. Honda регистрира 28 % спад на производството.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР