Той ще дойде с двама нови заместници, единият ще пристигне

...
Той ще дойде с двама нови заместници, единият ще пристигне
Коментари Харесай

ИАРА има нов изпълнителен директор, за първи път е от Варна

Той ще пристигна с двама нови заместници, единият ще дойде с него от Варна, другият ще е бургазлия

Началникът на бранш „ Рибарство и надзор “ към ИАРА-Варна доктор Николай Георгиев от през днешния ден е назначен за изпълнителен шеф на цялата изпълнителна организация, чието седалище се намира в Бургас. Утре Николай Георгиев ще дойде в постройката на ул. „ Ал. Батенберг “ №1, с цел да поеме поста от досегашния си началник – доцент доктор Ваня Стаматова .

Стаматова управлява Агенцията близо година, като не направи внезапни кадрови промени, даже остави за собствен заместител предшественика си Христо Панайотов . Панайотов пък зае високата позиция по време на обединението сред Политическа партия ПП, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ – от квотата на Българска социалистическа партия.

Флагман.бг напомня, че от самото основаване на институцията ИАРА преди 10 години, Бургас има водеща роля със мощното си лоби и тогава съумя да издейства седалището да бъде не в столицата, не и във Варна. Първоначално изпълнителен шеф на ИАРА стана доцент Д-р Галин Николов, който обаче си потегли афектиран при приключването на мандата на последното държавно управление на Бойко Борисов с Патриотите през 2021 година Никога до момента не е допускан за изпълнителен шеф варналия.

По информация на Флагман.бг, Стаматова си потегля дружно с двамата си заместници. В екипа на новия шеф ще има един заместител от Варна и един от Бургас. Предстои обаче той да уточни имената им, които към този момент са съгласувани с министъра. Заповедта за назначението на Николай Георгиев е отпреди няколко часа и е подписана от новия аграрни министър Кирил Вътев.

„ Утре ще предам документите на своя сътрудник, известена съм. Тези постове са краткотрайни, аз не съм политически обвързана, а и е обикновено при промяна на държавно управление всеки министър да си дефинира екипа “, съобщи доцент Стаматова. Тя добави, че се завръща към академичната си кариера като учител в БСУ.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР