Той съдържа биоактивни вещества, които помагат за съхранението на яснотата

...
Той съдържа биоактивни вещества, които помагат за съхранението на яснотата
Коментари Харесай

Този чай подобрява настроението, пийте поне по една чаша на ден

Той съдържа биоактивни субстанции, които оказват помощ за съхранението на яснотата на мозъка и в същото време носят успокоение

Чаят е магически балсам. Той оказва въздействие освен на физическото здраве, само че и на психоемоционалното положение, излиза наяве в последните изследвания на американски учени. Според Американската чайна асоциация, чаят е втората най-популярна напитка в света след водата. Той съдържа естествени полифенолни съединения, които са мощни естествени антиоксиданти. Заедно с кофеина, те форсират разхода на сила и окисляването на мазнините в организма, насърчавайки загубата на тегло. Проучване е открило, че хората, които са пили зелен чай в продължение на 12 седмици, са изгубили приблизително 1,3 кг., без да се отклоняват от нормалната си диета. Според друго изследване, хората, които пият чай, имат по-нисък показател на телесна маса, както и по-нисък % телесни мазнини.

Пиенето на чай е освен прелестен обред, само че и средство за предотвратяване от сърдечни болести и инсулт.

А по думите на специалиста по хранене Меги Муун, зеленият чай съдържа биоактивни субстанции, които оказват помощ за съхранението на яснотата на мозъка и в същото време носят успокоение.
Какъв чай би трябвало да пиете, с цел да останете здрави 
Зеленият чай с добавка жасмин е скъп освен поради вкусовите си качества, само че и поради способността си да понижава риска от рак, сърдечно-съдови болести и даже да усъвършенства психологичното здраве.

Неслучайно жителите на Окинава, които избират жасминов чай, са се трансформирали в знак на дълголетието.

Ключовите съставни елементи на зеления чай, по думите на Муун, са кофеин, теанин, аргинин и епигалокатехин галат. Тази неповторима композиция от биоактивни съставки оказва помощ за възстановяване на психологичното здраве, покачва настроението и също по този начин има евентуални противовъзпалителни резултати, насърчаващи дълголетието. 

Проучване от 2018 година удостоверява, че хората, които постоянно пият зелен чай, са с 21% по-малко склонни да изпитат меланхолия. Така всяка чаша доставя освен наслаждение, само че и грижа за здравето на душата и тялото.
Защо мозъкът обича зелен чай
Зеленият чай, богат на флавоноиди, е същинско богатство в грижата за здравето на мозъка. Тези естествени съединения освен задействат невротрофичния фактор, насърчавайки растежа на нови кафези и поддържайки здравето на съществуващите, само че оказват и мощно противовъзпалително влияние.

Флавоноидите дейно се опълчват на негативните последствия от напрежението, като оказват скъпа поддръжка на нервната система.  

Трябва да се означи, че потреблението на зелен чай оказва характерни позитивни резултати върху когнитивното държание.

Притокът на кръв към префронталния кортекс, провокиран от пиенето на тази напитка, укрепва невронните мрежи и потиска депресията. Този неповторим механизъм подкрепя психологичното здраве, което прави зеления чай освен апетитен, само че и ефикасен метод за битка с отрицателните резултати на актуалния живот.

Предвид статута на кафето и чая като най-популярните питиета в света, проучванията за удобното им влияние върху човешкия организъм не престават. Но последните открития удостоверяват, че потреблението на кофеин, открит в тези питиета, е директно обвързвана с понижената възможност от физическа немощ в преклонна възраст.

Това открива нови хоризонти в проучването на изгодите от зеления чай и неговите позитивни резултати върху дълготрайното здраве на човешкия организъм

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР