Той пудел е най-малкият представител в семейството на пуделите. Приличат

...
Той пудел е най-малкият представител в семейството на пуделите. Приличат
Коментари Харесай

Обучение и дресировка на Той Пудел

Той пудел е най-малкият представител в фамилията на пуделите. Приличат на ходещи плюшени играчки и няма човек, който да не се усмихне при типа на тези питомци. Техен неоспорим плюс е това, че козината на пуделите съвсем не пада и няма присъщия мирис. Не по-малко значимо е и това, че той пуделите се образоват и дресират доста елементарно.

Възпитание на той пудел

Още от най-ранна възраст би трябвало да започнете с възпитанието на той пудела. Най-добре е да вършиме това сутринта, когато са изключително бодри и дейни. Покажете му къде е неговото място, къде е купичката му с кучешка храна и вода, както и неговите играчки.

Особено значимо е да имат с какво да се забавляват, тъй като в противоположен случай ще стартират да гризат вашите движимости. Бъдете нежни и търпеливи с тях, само че и дружно с това те би трябвало да схванат, че вие сте техен собственик и би трябвало да ви слушат.

Обучение на той пудел

Важно е да научите кучето си най-малко на главните кучешки команди - Легни, Ела, Седни, Не и други. Произнасяйки ги, питомецът ви би трябвало да усеща увереността в гласа ви, до момента в който похвалата би трябвало да се произнася с по-мек звук. Заповедите би трябвало да се споделят бързо и ясно. Следва да ги научите да вършат и по-сложните и необикновени дейности.

Винаги помнете, че би трябвало да организирате занятията с кучето ви, когато се намират в въодушевление, защото питомецът ви усеща това и ще окаже позитивен резултат на тренировките. Бъдете сигурни, че той е в положение да запомни много думи и изражения на лицето в, защото той пуделите са доста умни кучета.

Правила при развъждането и възпитанието той пудел

 Той пудел Снимка: pixabay.com

1. Още с появяването на кученцето е значимо да установите какви са нормите на държанието и да определите неговото място;

2. След 3-5 дни кученцето към този момент ще отвръща на името си и можете да преминете и към образованието на той пудела, започвайки с главните команди. Това е по този начин наречената основа на по-нататъшната и комплицирана дресировка;

3. Не позволявайте на кученцето да прави каквото си желае, защото тази порода е доста хитра и ще ви е комплицирано по-късно да отучите той пудела да прави тези пакости. Наказанието на кучето би трябвало да бъде пропорционално на провинението и постъпката, само че в никакъв случай не използвайте физическа сила;

4. Възпитавайте кучето си още от първите дни и появяването му в дома ви, защото невъзпитаните кучето лаят без причина, което може да се трансформира в сериозен проблем, изключително в случай че живеете в апартамент и имате съседи.

Още препоръки при образование и дресировка на той пудела

Представителите на тази порода са доста съобразителни и умни. По тези си качества заемат 133 място в класацията, по тази причина с верния метод, занятията по образованието им ще ви донесат единствено позитивни страсти. Особеностите, с които би трябвало да се съобразите:

- кучето би трябвало да разбере, че вие сте водачът и да сте престиж за него, защото в противоположен случай няма да ви слуша;

- любимецът ви няма да стартира да извършва дадена команда, в случай че не разбере, какъв е нейния смисъл;

 Кучета той пудели Снимка: pixabay.com

- не трябва да употребявате физическа мощ при дресировката и обучението;

- тези кучета не обичат да повтарят един и същи урок многократно;

- не забравяйте да давате на питомеца си кучешко лакомство откакто извърши вярно командата.

Разбира се, че вие избирате това, на какви тъкмо команди желаете да научите кучето си и това е ваше независимо решение. Важно е да вземете поради обстоятелството, че тази порода е доста впечатлителна и сензитивна, по тази причина не трябва да удължавате прекалено много времето за образованието и дресировката на кучето.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР