Той припомни убийството на италианския прокурор Джовани Фалконе, при което

...
Той припомни убийството на италианския прокурор Джовани Фалконе, при което
Коментари Харесай

Ген. Василев за взрива пред кортежа на Гешев: Трудно е да се каже, че са професионалисти

Той напомни убийството на италианския прокурор Джовани Фалконе, при което бомбата е заложена по този начин, че да унищожи колата.

" В случая от през вчерашния ден колите вървят бързо, а взривното устройство не е заложено непосредствено да въздейства върху автомобила ", изясни ген. Василев.

По думите му дали е опит за заплашване или несръчен опит за ликвидиране ще стане ясно след края на следствието.

" Има доста непотвърдени неща. Не би трябвало да изтича доста информация за откриване на истината. Имало ли е теч на информацията за маршрута на основния прокурор би трябвало да кажат чиновниците на НСО ", добави ген. Васил Василев.

Междувременно пред Нова телевизия специалистът по сигурността Славчо Велков съобщи, че опитът за атентат против Иван Гешев няма прилика в новата история на България, тъй като това е настоящ върховен магистрат. 

По думите на Велков следите на мястото на гърмежа не са породени от осколки, а по-скоро от ударната вълна. Тя би могла даже да обърне бронираната кола, с която основният прокурор се движел. Велков добави, че мястото е подбрано, тъй като скоростта там е към 30-40 км/ч.

" Ако това е по този начин, както го виждаме, и както се показва, можем да го квалифицираме като акт с доста, доста висока степен на социална заплаха, и който не е с лимитирана цел заплашване, а ликвидиране ", каза още специалистът по сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР