Той почина на 82-годишна възрастПоклонението пред Кеазим Исинов ще се

...
Той почина на 82-годишна възрастПоклонението пред Кеазим Исинов ще се
Коментари Харесай

Изпращат художника Кеазим Исинов на 20 февруари

Той умря на 82-годишна възраст

Поклонението пред Кеазим Исинов ще се състои на 20 февруари. То ще е от 13:00 ч. в църквата „ Св. Параскева “ в София, заяви Българска телеграфна агенция.

Кеазим Исинов умря на 82-годишна възраст на 17 февруари.

Кеазим Исинов е роден на 16 април 1940 година в Садовец, област Плевен. През 1968 година приключва живопис във Висшия институт за изобразително изкуство „ Николай Павлович “, в класа на проф. Ненко Балкански. След завършването си работи като реставратор в института по паметниците на културата. През 1969 година постъпва в Научно-изследователски институт по неврология и психиатрия като възпитател педагог в региона на изкуствата.

Представял е творчеството си допълнително от 30 независими изложения в България и над 10 зад граница – в Берлин, Токио, Бурса, Виена, Алжир, Шчечин, Лондон.

Освен с живопис се занимава и с дребна пластика, статуя и миниатюри. Първата му от над 30 независими галерия е през 1971 година През 2005 година е разгласен за художник на хилядолетието, откакто печели състезанието „ Милениум “ (Нидерландия) на тематика „ 1001 аргументи да обичам Земята “. Носител е на ордена „ Св. св. Кирил и Методий “ за огромни заслуги в региона на културата, както и медал „ Златен век “ от Министерството на културата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР