Той определи реакцията на правоохранителните органи след случилото се на

...
Той определи реакцията на правоохранителните органи след случилото се на
Коментари Харесай

Ген. Гяуров за побоя под колоните на МС: Страхотно безобразие! Това да биеш вързан човек е…

Той дефинира реакцията на правоохранителните органи след случилото се на митингите като „ спотайване и укриване на истината “.

„ Полицията има право да употребява специфични средства и мощ, до момента в който пречупи опозиция или прекрати нахлуване против себе си. Оттам нататък няма право да пипне арестувания с пръст. Това да биеш вързан човек е…”, добави ген. Гяуров.

Що се отнася до препоръчаните промени в службата за защита той е на мнение, че има потребност от по-дълбока смяна на Закона за НСО.

„ Не съм сигурен, че измененията в Службата ще се случат. Има три плана на трите партии на митинга. Този на „ Има подобен народ” е най-качествен. Аз нямам доверие, че софтуерно е допустимо да бъде направена тази смяна, тъй като не давам повече от две седмици живот на този парламент “, изясни той.

По думите му е безусловно разумно да се понижи кръгът от охраняваните от НСО лица. „ Личи известно заяждане, даже в претекстовете на законопроекта. През годините този лист набъбна неимоверно доста. По-важното е, че имаме работа мастодонт, която е директен правоприемник на комунистическите обичаи. Такива служби в Европа няма. В България по този начин наречените ВИП персони гледат на защитата като част от влиятелния образ”, уточни ген. Гяуров, като добави, че заканите през годините се броят на пръсти.

Според него сега има триализъм в режимите на защита. „ С измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи от предходната година се сътвори една нова дирекция, която сплоти „ Жандармерията”, „ Борба с терора” и други, на която се даде опция да охранява недефиниран кръг лица по разпоредба на вътрешния министър”, сподели още Гяуров.

С това, че ще се отстранен от листата министрите, членовете на президентската администрация и кмета на София, ген. Димо Гяуров счита, че няма да се решат кой знае какви проблеми и няма да се спестят доста пари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР