Той нарича богатството си златното яйце“ и не случайно в

...
Той нарича богатството си златното яйце“ и не случайно в
Коментари Харесай

Никой няма да пипа милионите ми, докато не минат 21 г. от смъртта на последния ми внук

Той назовава благосъстоянието си " златното яйце “ и не инцидентно в продължение на 92 години, като в дребен развъдник в образа на поверителен фонд, то чака своите нови притежатели в град Сагино, Мичиган. Черупката " се пропуква “ през 2011 година и от нея излиза положение на стойност до 110 млн. $, което направи богати никому до този миг незнайни хора, поставяйки завършек на сагата с едно от най-странните завети в историята на Съединени американски щати.

" Златното яйце “ принадлежеше на Уелингтън Бърт, баснословно богат дърводобивен магнат от Мичиган, който съгласно разказите на съвременниците си е бил ослепителен, нежен и екстравагантен в идентична степен. Когато умира през 1919 година, на 87 години, той към този момент има многомилионно положение, което всички чакат да остави на фамилията си и на разнообразни благородни дела, които поддържа.

Но нещата не се развиват съгласно очакванията… Никой не знае тъкмо за какво, само че Бърт не работи по общоприетия метод. " Кисел дъртак “, " отмъстител оттатък гроба “ – директните наследници остават с пръст в уста, а наследството на Бърт се трансформира в едно от най-старите, които юристите по завещание помнят.

" Златното яйце “, споделя той - " Ще остане в гнездото си 21 години след гибелта на последния ми оживял внук “.

Последният от живите му внуци е Марион Лансил, а самата тя умира през ноември 1989 година, като по този метод стартира противоположното преброяване от 21 години, което завършва през 2011 година Оттогава локален арбитър, отговарящ за доверителния фонд, преглежда над 30 молби от хора, които желаят да споделят плячката.

Местният вестник Saginaw News оповестява, че в края на изследванията 12 души си разделят благосъстоянието, което през днешния ден се прави оценка на стойност сред 100 и 110 млн. $ след лихвите. 

Бенефициентите образуват разнородна група, разпръсната от източното до западното крайбрежие на Съединени американски щати. Никой от 12-те не е чувал за Бърт, макар че най-големият от правнуците в групата е бил на 2 годинки, когато дядо му е умрял.

Сумата, която получават, варира доста съгласно формула, контрактувана сред фамилни юристи, която отпуска най-вече пари на тези, които са най-близки по потомство на Бърт с минимум братя и сестри. Най-голямото самостоятелно завещание е 16 млн. $, а най-малкото 2,9 млн.

 

За тези, които преди тях са лишени от каквото и да е благосъстояние на Бърт, историята за наследството му е мъка, а за други - проклинание. Шестте деца на Бърт, седемте внуци, шестте правнуци и 11 праправнуци не са получили нито стотинка, или тъй като са умрели, до момента в който " златното яйце “ лежи спящо, или тъй като са били счетени за неприемливи да получат парите.

За да налее сол в раната, Бърт оставя на личните си деца относително оскъдна годишна прехрана от едвам 1000 $ годишно – същото, което остави на своя готвач, икономка и файтонджия.

Най-малката от 12-те наследници, 19-годишната Кристина Камерън, която ще получи 3 млн. $, както и сестра й Кори, споделят пред Saginaw News, че имат смесени усеща по отношение на непредвидената облага, защото са видели болката, която то е предизвикало на предците им. Първи трябвало да ги наследи дядо й, само че той умира две години по-рано. Тогава майка ѝ е става идващият правоприемник, само че и тя почива на 50 години единствено няколко месеца по-рано.

" Предполагам, че всичко това, което се случи в границите на една година, направи това да наподобява повече като проклинание “, споделят Камерън. " Дядо ми беше много разчувствуван от това, а по-късно и майка ми беше много разчувствана от това. Кори и аз не сме толкоз разчувствани “, пише businessnovinite.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР