Той направи това на пресконференция след срещата си в Страсбург

...
Той направи това на пресконференция след срещата си в Страсбург
Коментари Харесай

Край на извънредното положение във Франция

Той направи това на конференция след срещата си в Страсбург с генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд, оповестиха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Макрон напомни, че през вчерашния ден е подписал новия закон за вътрешната сигурност, който планува въвеждането на непрекъснати ограничения за битка с терористичната опасност.

"Набелязахме ефикасни ограничения и и в същото време сложихме завършек на режима на изключителното състояние ", сподели той.

По думите му двамата с Ягланд са разговаряли най-вече за тероризма и за нуждата за отбрана на Европа.

Извънредното състояние бе въведено във Франция след атентатите от ноември 2015 година в Париж, в които бяха убити 130 души, а над 350 - ранени. 100 от жертвите бяха в концертната зала „ Батаклан “, останалите починаха при разнообразни офанзиви в и към града при набези на джихадисти.

За да бележи церемониално края на режима на изключителна обстановка френският президент подписа пред телевизионните камери новия закон за битка с тероризма през вчерашния ден. Той ще влезе в действие таман в точния момент преди да изтече срокът на деяние на изключителните ограничения за сигурност в сряда, отбелязва френският в. Le Point.

„ Този закон ще ни разреши да отменим изключителното състояние от 1 ноември, като в същото време подсигуряваме цялостната сигурност на нашите жители ", сподели президентът в наличието на министъра на вътрешните работи Жерар Коломб и представителя на държавното управление Кристоф Кастанер.

Макрон уточни, че законът ще бъде оценен в границите на идващите две години и при нужда ще бъде модифициран.

Приет с преобладаващо болшинство във френския парламент на 18 октомври, този закон уголемява пълномощията на изпълнителната власт да слага под забраняване и да прави обиски в домовете на обвинени за връзки с терористи. Той дава правото на органите на реда да затворят места, където се събират представители на религиозни общности и се популяризира екстремистка идеология. Полицията ще може да ревизира самоличността на подозрителни лица в граничните региони, както и по гарите и летищата. С изключение на претърсванията, всички останали действия ще се правят без правосъдно разрешение
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР