Той и тя, затворени в кръговрат на нетърпимост и отчаяние.

...
Той и тя, затворени в кръговрат на нетърпимост и отчаяние.
Коментари Харесай

Гарванът

Той и тя, затворени в кръговрат на непоносимост и обезсърчение. Любов? Любовта е останала единствено като далечна причина да са дружно, отражения на усеща от остарели времена, които им оказват помощ да запазят трохичка нормалност и да си мислят, от време на време, че имат аргументи да продължат. Той е постоянно неудовлетворен, тя е постоянно отговорна. Той я наскърбява, тя се извинява, той е отегчен, тя е самотна, те знаят всичките си секрети, те помнят цялото си благополучие – отминало и към този момент нереално.
  Те могат да са всяка нещастна двойка по света, само че в пиесата „ Гарванът “ са брат и сестра и братът е неработоспособен. Отвъд горчивата истина за безконечното неодобрение на обречения на самотност и прикрепен в количка млад мъж, прозират и всички други връзки, които тези две клети души непредпазливо вплитат в връзките си – другарство, родител-дете и даже някаква странна, мъчителна еротика. Калин Врачански и Теодора Духовникова – невероятна в женската роля – са настоящите лица в тази покъртителна драма, в която няма и лъч светлина. Независимо от опитите да се разведри ситуацията с някой сън или танц, общото въодушевление е извънредно миньорно, а чувството – песимистично. Особено когато най-после всичко стартира изначало – тъй като сходни връзки на симбиоза любовомраза в никакъв случай нямат край.
  „ Гарванът “ е първата пиеса на дебютантката Калина Попянева, изобретение на състезанието на спектакъл 199, където преди години същата премия завоюва „ Малка пиеса за детска стая “ на Яна Борисова. И този път пиесата е мощна и изцяло почтена за сцена, просто се подгответе за слизане в оня мрак, който другояче комфортно се вършим, че не съществува…  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР