Той е Рудолф Зибер и е съпруг на удивителната Марлене

...
Той е Рудолф Зибер и е съпруг на удивителната Марлене
Коментари Харесай

Марлене Дитрих и Рудолф Зибер - най-странният брак в шоубизнеса

Той е Рудолф Зибер и е брачен партньор на удивителната Марлене Дитрих до гибелта си през 1976 година В тези повече от 50 години брак Руди постоянно е именуван „ забравеният мъж ” в живота на актрисата, само че не тъй като тя го отхвърля – той самичък прави избора да бъде в ролята на безмълвния сътрудник. Връзката посред им постоянно е определяна като " най-странния брак " в тогавашната история на шоубизнеса и това не е инцидентно. Двамата са разделяни от океани и континенти, а от време на време и от двете едновременно. Освен това не е загадка, че в огромна част от времето Марлене има сантиментални връзки с разнообразни известни персони, измежду които Жан Габен, Ерих Мария Ремарх и Майкъл Уайлдинг.

„ Разбира се, за нея се приказва, че е влюбена в този и оня. Тя е блестяща жена, а блестящите дами би трябвало да са заобиколени от романтика непрестанно ”, споделя по този мотив Зибер.

През 1924 година Дитрих е на 20, когато е изпратена от учебното заведение за трагично изкуство във кино студио в Берлин на работа като статист. Точно там за първи път се среща с Руди, който по това време е помощник на кастинг режисьора. За да има по-голям късмет да бъде утвърдена, той я поучава да пусне дългата си руса коса. Марлене се вслушва в думите му и печели ролята.

Същата година, на 13 май, двамата подписват брак и не след дълго се ражда щерка им Мария Рива. Актрисата не устоя дълго време у дома и бързо се връща на снимачната площадка. Тогава режисьорът Йозеф декор Щернберг я харесва за емблематичната ѝ роля във кино лентата „ Синият ангел ”, трансформирал Марлене в звезда през 1930 година От този миг кариерата ѝ стартира да се развива стремително, тя става част от блясъка на Холивуд.

Само година по-късно брачната половинка на Щернберг, откакто се развежда с него, съди немската кинозвезда по тази причина, че двамата имат връзка. Въпреки създалата се обстановка Руди изрично пази жена си, като споделя: „ Знам, че обвиняването против нея е безусловно безпричинно ”. За благополучие по този начин и не се стига до съд, само че от тази преживелица брачният партньор на Марлене изрично отхвърля да дава изявленията и да стои в светлината на прожекторите. По-късно той признава, че в никакъв случай не е харесвал публичността и в никакъв случай не я е желал. Затова се мести да живее в ранчо и стартира да се занимава с отглеждане на пилета.

И макар, че Марлене рядко приказва за своя брачен партньор на околните си познати в киноиндустрията, предаността в брака им наподобява не е едностранчива. Когато Руди получава сърдечен удар през 1956 г, Дитрих пътува от Париж до Лос Анджелис, с цел да бъде до него, до момента в който животът му е вън от заплаха. Десет години преди този момент тя се грижи за Руди, когато боледува от пневмония. И тъкмо Марлене е тази, която гневно отхвърля слуховете за раздялата им, носещи се носят повече от две десетилетия.

„ Защо този брак съумя да устои на дългите раздели, огромната разлика в метода на живот и безбройните клюки за бракоразвод през годините? ”, задава въпрос на Руди кореспондент от The Milwaukee Sentinel в изявление, оповестено през март 1960 година, на който брачният партньор на Дитрих дава отговор недвусмислено:

„ Защото бракът ни е добър, колкото беше и през 1924 година, когато го сключихме. Връзката сред нас е също толкоз мощна. Само гибелта ще постави завършек на този брак ”.

Така и става. Двамата остават законни съпрузи, до момента в който Зибер не умира от рак на простата през 1976 година Въпреки че в по-късните години двамата с Марлене се отдалечават от ден на ден един от различен (Руди даже заживява с друга жена), връзката по сред им е все по този начин мощна до самия ѝ край.

Автор: Маргарита Капитанска

 
Едит Пиаф и Марсел Сердан – животът в розово

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР