Той е първият в историята на Великобритания премиер с индийски

...
Той е първият в историята на Великобритания премиер с индийски
Коментари Харесай

В Индия: Британците ни управляваха 200 години, сега е наш ред


Той е първият в историята на Англия министър председател с индийски корени: изборът на Руши Сунак се посреща с еуфория в Индия. " Синът на Индия се извисява над империята ", ликуват индийски издания.

Риши Сунак - първият министър-председател на Англия с индийски корени

В индийската столица Делхи не е нужно да търсите дълго, с цел да откриете щастливи хора от това, че. Много се гордеем с него, споделя пред кореспондент една жена на улицата, а различен минувач споделя: " Когато някой от индийски генезис стане английски министър-председател, т.е. на страната, която ни е управлявала толкоз дълго, това е горделив миг за цяла Индия ". 

Еуфорията се усеща на всички места. " Историята получава своя индийски поврат ", гласи заглавието на огромния ежедневник Индустан Таймс. " Синът на Индия се извисява над империята ", ликува новинарският канал NDTV. Настроението е осезаемо и по индийските улици. " Британците ни управляваха в продължение на 200 години и имам вяра, че в този момент индийците ще ръководят през идващите 200 години ", гласи един от мненията.
Редакцията предлага
Детайлите от надали играят изключително огромна роля за всичко това. Корените му в действителност водят до индийския щат Пенджаб. Неговите родителите обаче са родени в Източна Африка и са част от индийското малцинство там. А самият Сунак е родом от Англия.

Фокусът: Сунак е индуист

Особено незабравим е фактът, че Сунак е практикуващ индуист и обществено изповядва тази религия, показва Шаши Тарор, народен представител от опозиционната партия Индийски конгрес.

" Нека си спомним, който се подиграваше, че индуистите са ужасни хора с ужасна вяра ", напомня Тарор. " А в този момент тук имаме човек, който освен практикува индуизъм, само че и е положил клетва върху свещената книга на индуизма - Бхагавад Гита. И който е споделял фотоси в Туитър по какъв начин се кланя на крави и на господ Кришна. "

" Трудно е да си представим нещо сходно в Индия "

Въпреки това опозиционният политик Тарор признава, че мъчно сходно нещо може да се случи в днешна Индия: " Можете ли да си визиите един открит християнин или открит мохамеданин, който обществено отстоява вярата си, да бъде признат от БДП като подобаващ министър-председател за? "

БДП е партията на ръководещите индуистки националисти на. Той е упрекван, че води страната прекомерно надясно. Разнообразието в Индия от ден на ден се лимитира в интерес на индуисткото болшинство, разяснява Тарор.

Малцинствата или са асимилирани, или маргинализирани. Самият Моди изпрати поздравления до Лондон, отбелязвайки, че английските индийци са мост сред двете народи. Той съобщи още, че чака с неспокойствие да работи с новия английски министър председател, с цел да трансформира " историческите връзки в съвременно партньорство ". Открит намек за това, че в Индия  несъответствието сред някогашните колониални сили към момента участва.

Вижте и тази снимкова изложба от нашия списък:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР