Той допълни, че от утре започва поетапното качване на записи

...
Той допълни, че от утре започва поетапното качване на записи
Коментари Харесай

Половината от устройствата не са предавали на живо броенето на бюлетините

Той добави, че от на следващия ден стартира поетапното качване на записи от секциите . На места обаче не е имало нито лъчение, нито запис . Не са регистрирани хакерски офанзиви към платформата за онлайн предаване.

" Там, където е задействано техническото устройство, то е можело освен да излъчва онлайн, а и да записва. Записите ще бъдат качени на платформата evideo.bg след култивиране на резултатите от изборите от страна на " Информационно обслужване ". Най-вероятно от на следващия ден поетапно ще стартираме устройство по устройство да смъкваме записите, с цел да се качат в платформата ", изясни Тодоров.

По думите му неизлъчване на броенето на бюлетините може да се дължи на 2 аргументи - или слаб интернет, или неактивиране на техническото устройство от страна на членовете на СИК.

" Наблюдавах процеса в час пик, когато по едно и също време излъчваха 6500 устройства. На доста места обаче, даже и в София, не бяха задействани вярно устройствата ", изясни министърът.

Той напомни, че в деня за размисъл са били направени проби на всички устройства от страна на секциите и те са били сполучливи.  Имало е единствено 5 устройства с недостатък, като са били сменени .

" В събота, когато организирахме тестванията със СИК, сме записали над 11 300 дейни устройства. В неделя цифрата е друго. Законът в този случай мълчи. С последните промени в Изборния кодекс беше решено Министерски съвет да дава отговор за техническото застраховане. Смятам, че служебният кабинет се оправи в този неуместно къс период и обезпечи устройства и платформа, през която да се излъчва видеото ", посочи министърът на електронното ръководство.

Според него устройствата могат да се употребяват още веднъж, в случай че останат тези разпореждания в Изборния кодекс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР