Той добави, че НАТО подкрепя диалога между Белград и Прищина

...
Той добави, че НАТО подкрепя диалога между Белград и Прищина
Коментари Харесай

19 Години След Войната Шефът На Нато Най-Накрая Призна Всичко: Бомбардирахме Сърбия, За Да

Той добави, че НАТО поддържа разговора сред Белград и Прищина и то освен политически. „ Необходим е разговор за превъзмогване на разликите и намиране на политическо решение. НАТО го поддържа освен политически, само че и тъй като присъстваме в Косово под формата на KFOR, чиято задача е да обезпечава сигурността. Ние ще продължим да сме там, с цел да защитим всички общности “, съобщи Столтенберг.

НАТО твърдо поддържа разговора сред Белград и Прищина и всички старания, които биха довели до понижаване на напрежението и разрешаване на разногласията, акцентира в изявление пред " Пинк " генералният секретар на Северноатлантическия алианс, като уточни, че НАТО има отлични връзки със Сърбия и зачита нейното решение да не се причислява към организацията.

„ Ние мощно поддържаме разговора сред Белград и Прищина, както и всички старания, които ще доведат до понижаване на напрежението и решение на недоразумения. Нуждаем се от политическо решение. Това е разговор, следен от близко от Европейския съюз, а НАТО е част от самодейността, довела до разговора. Продължаваме да следим и поддържаме разговора “, съобщи той и напомни, че Белград „ ясно съобщи “ решението си да не влиза в Алианса.

„ Аз и НАТО изцяло поддържаме това. Ние почитаме всяко решение на суверенна страна дали желае да се причисли към НАТО или не. Имаме отлични връзки със Сърбия и почитаме решението й да не се причислява към НАТО и желаеме да бъдем сътрудници.

Това е добре за Сърбия, това е добре за НАТО “, изясни Столтенберг.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР