Той бе представен от Европейската космическа агенцияЕвропейската космическа агенция (ESA)

...
Той бе представен от Европейската космическа агенцияЕвропейската космическа агенция (ESA)
Коментари Харесай

Джон Макфол ще е първият параастронавт в историята

Той бе показан от Европейската галактическа организация

Европейската галактическа организация (ESA) показа първия в историята „ параастронавт ”. Това е огромна стъпка към достъпа на хората с физически увреждания до работа в космоса, отбелязва.

Агенцията, в която членуват 22 страни, заяви, че е назначила английския параолимпийски спринтьор Джон Макфол. Той губи крайници си на 19-годишна възраст при случай с велосипед. Сега Макфол ще взе участие в изследване, чиято цел е да се преценяват изискванията, нужни на хората с увреждания за участия в бъдещи задачи.

ESA назначава нови астронавти за първи път от 2009 година насам. В процеса по подбора им са били отхвърлени 22 500 годни заявки. Общият брой искащи да станат астронавти хора с увреждания бил 257.

В сряда европейските народи реализираха съглашение за увеличение разноските за галактически стратегии със 17% в идващите години. Причината - конкуренцията на Съединени американски щати и Китай се ускорява.

Агенцията оповестява, че министрите от нейните 22 страни членки са се съгласили да дават 16,9 милиарда евро за планове за проучване на Марс и на климата на Земята.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР