Товарен самолет "Антонов Ан-12", собственост на украинска авиокомпания, се разби

...
Товарен самолет "Антонов Ан-12", собственост на украинска авиокомпания, се разби
Коментари Харесай

Украински товарен самолет се разби в Гърция. Местни медии твърдят, че е бил пълен с експлозиви 


Товарен аероплан "Антонов Ан-12 ", благосъстоятелност на украинска самолетна компания, се разруши покрай гръцкия град Кавала през нощта против неделя. Машината е изпълнявала полет от Сърбия за Йордания. Пилотът му е изискал да извърши спешно кацане поради проблем с един от моторите, само че по-късно връзката с него е била изгубена.

Според Франс прес, която се базира на пожарникари, самолетът се е разрушил край градчето Палеохори, окръг Кавала. Очевидци, представени от телевизия ЕРТ, споделят, че машината е била в пламъци още преди да се разбие.

Според локалните управляващи изпратените на място огнеборци и пожарни коли не са могли да се приближат до самолета, защото той към момента е разтърсван от детонации.
 Мястото на самолетната злополука край Кавала.
По-късно гръцки медии, представени от Асошиейтед прес, оповестиха, че на борда на разрушилия се товарен аероплан е имало 12 тона рискови материали, измежду които най-вече експлозиви.

Местни поданици свидетелстват, че при злополуката са видели огнено кълбо, а в продължение на два часа по-късно са се чували детонации.

Според Управлението за гражданска авиация водачът е съумял да предизвести управляващите за проблем в един от моторите на самолета и му е бил даден избор да кацне на летището в Солун или в Кавала.
 Останките от товарния аероплан не престават да тлеят в неделя сутринта.
Той е избрал по-близкото до него летище в Кавала, само че съвсем незабавно по-късно връзката е прекъснала. Самолетът се е разрушил на към 40 км западно от летището.

Заради мощната миризма, носеща се от мястото на злополуката, координационен комитет, формиран от чиновници на общината, полицията и пожарната, прикани жителите на двете близки обитаеми места да държат прозорците си затворени през нощта, да не излизат от домовете си си и да носят маски.

Пожарната работа отдели регион в радиус от към 400 м, а призори тази зона беше разширена.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР