Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на БСП за България

...
Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на БСП за България
Коментари Харесай

Георги Свиленски: С подкрепата си за пенсионерите и семействата, БСП застана най-близко до българските граждани

Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в ефира на NovaNews.

Той опроверга декларираното от Асен Василев изказване, че Българска социалистическа партия в никакъв случай не е подкрепяла правосъдната промяна: „ Българска социалистическа партия освен е подкрепяла, Българска социалистическа партия е била вносител на не малцина законопроекти, касаещи и Висш съдебен съвет, и основният прокурор, и надзорът над актовете на основния прокурор, законопроекталът за КПКОНПИ. Така че Българска социалистическа партия освен е защитавала, а е била деен участник в този развой и няма да позволим да се твърди противоположното. Когато приказваш за честност, бъди честен с тези преди теб, с цел да имаш отворени порти по-късно “, уточни Свиленски.

По думите му в идната предизборна акция е най-важно партиите да заявят желаят ли да трансформират модела на ръководство на България: „ Борисов го няма, само че моделът си стои, той не е изменен. За да се промени моделът не е да смениш двама министри, двама зам. министри и трима шефове, моделът е да промениш законодателството, където е заложена корупцията. И всички тези нови партии непрестанно слагат едни загради, поради които да не се случи разграждането на модела “, безапелационен бе той.

По думите на социалиста новата политическа групировка би трябвало ясно да съобщи какво ще прави и какво ще трансформират. „ Болниците ще бъдат ли търговски сдружения, по какъв начин решаваме бежанската рецесия, въпросът с Македония, с Истанбулската спогодба, еднополовите бракове. Това са неща, които ще дойдат в българския парламент и те би трябвало да имат позиция, която би трябвало да я кажат в този момент на българските гласоподаватели, с цел да знаят те защо гласоподават “, сподели още Свиленски като добави, че в противоположен случай гласоподавателите за следващ, трети път, ще останат излъгани и разочаровани.

В предаването “Офанзива “ Георги Свиленски изясни, че част от “партиите на смяната “ не желаят да има смяна, а замяна, не желаят да има държавно управление.

„ Ние бяхме и сме, и ще продължаваме да бъдем една от най-диалогичните партии в последните месеци, в които предложихме на всяка една партия на митинга да приказваме по политики и по проблемите на България. Едни пристигнаха, други не “, напомни зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Изказването на президента Радев, че няма да съобщи левите хора, Георги Свиленски разяснява по този начин: „ Възприемам, че под леви хора президентът схваща най-вече социалистите, последователите и симпатизантите на Българска социалистическа партия. Не възприемаме това изявление като разграничаване от левицата “, изясни той.

Социалистът разяснява и дейностите на Николай Копринков като не просто клюки, а обстоятелства.

Георги Свиленски удостовери поддръжката от Националния съвет на Българска социалистическа партия за втори мандат на президента Радев като добави: „ Подкрепата от Народно събрание е декларирана април месец, а сега вървят общинските конференции, където също имаме информация, че поддръжката се удостоверява. “ Той изясни, че едното е процедура по номинирането и издигането, която е написана в устава, а другото е политически акт.

Социалистът разяснява проблема с нарастването на цените на тока, като изясни, че казусът е в неналичието на парламент: „ Ако имаше парламент можеше да се направи нещо, само че по този начин пожелаха “партиите на смяната “, пожелаха да посрещнем рецесиите със длъжностен кабинет. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР