Това заяви вътрешният министър след среща със синдикатиЩе направим МВР

...
Това заяви вътрешният министър след среща със синдикатиЩе направим МВР
Коментари Харесай

Рашков: Ще направим МВР по-адекватна структура, без това да тежи на данъкоплатците

Това съобщи вътрешният министър след среща със синдикати

Ще създадем Министерство на вътрешните работи доста по-адекватна конструкция, без това да тежи на данъкоплатците.

Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков след работната среща на управлението на Министерство на вътрешните работи със синдикати, предава.

На нея беше показан математически модел за разбор на успеваемостта на чиновниците в Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи. Моделът е част от подготовката за структурна промяна в министерството. По думите на Рашков Министерство на вътрешните работи съставлява обърната пирамида, визирайки огромния брой административни чиновници във ведомството. Той сподели още, че има потребност от рационализиране в структурите на Министерство на вътрешните работи и оптимизация на фрагментите.

„ Синдикатите поеха ангажимент в 2-седмичен период да създадат оферти във връзка със структурните промени, които желаеме да създадем. Започнали сме промени в централната част на Министерството на вътрешните работи. Те са ориентирани към оптимизация на централната администрация”, разгласи вътрешният министър и добави, че би трябвало да се резервира боеспособността на Министерството на вътрешните работи. Той акцентира, че няма самочувствието на изобретател, тъй като концепцията е съществувала още през 2009 и 2014 година, само че не е била осъществена към оня интервал.

„ Средната бройка на администрацията в Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи е 10%, което демонстрира, че е под сериозния най-малко за осъществяване на предоставените задачи”, разгласи доктор Лъчезар Милушев, който е специалист по национална сигурност.

По-рано синдикатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи оповестиха, че възобновяват националните митинги. Те целят нарастване на възнагражденията, които получават работещите във ведомството, с 25%. Очакванията са нарастването да влезе в действие от началото на месец юли, когато ще се актуализира Държавният бюджет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР