Това заяви в хибридно интервю за “Дневник зам.-главният прокурор Борислав

...
Това заяви в хибридно интервю за “Дневник зам.-главният прокурор Борислав
Коментари Харесай

Сарафов: Гешев ми каза, че ще подаде оставка frognews.bg

Това съобщи в хибридно изявление за “Дневник ” зам.-главният прокурор Борислав Сарафов - един от основните герои в разигралата се през последната седмица сага в правосъдната власт. Интервюто пред медията си шефът на Националната следствена работа даде първо устно, само че на някои от въпросите Сарафов пожела да отговори в писмена форма. 

 

Държавното обвиняване се тресе от кавги след избухналата война сред обвинител №1 Иван Гешев и неговия заместител Борислав Сарафов. Двамата поиската взаимно освобождението си и внесоха сигнал за формиране на дисциплинарно произвеждане във Висшия правосъден съвет, който разисква това сега. Сарафов подаде и сигнал до самата прокуратура за закононарушения, осъществени от Гешев. Според обвиняването те се ревизират. 

 

От понеделник пък Сарафов е с защита, поради изказванията му, че животът му е заплашен, тъй като Гешев бил " невменяем ".

 

Без особена конкретика зам.-главният прокурор отговори на по-голямата част от устните въпроси на “Дневник ”. Не стана ясно по кое време тъкмо Сарафов е осъзнал, че прокуратурата е влезнала в политиката и противоположното. Спомена обаче, че несъзнателно е попаднал във “кална въртележка ”, в която “не му е мястото ”. Ерозията в прокуратурата по думите му е “бавен и нескончаем развой, който Гешев с държанието си в последния месец форсира до невиждани размери ”. Всичко обаче съгласно зам.-главният прокурор е “заявка за политически план и кариера ”. Впрочем такива изказвания повтарят настойчиво и от ГЕРБ.  

Сарафов счита, че няма персонален спор с Гешев. Сблъсъкът е по-скоро сред основния прокурор и избрани политически субекти. 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР