Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба в парламента по

...
Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба в парламента по
Коментари Харесай

Кулеба: Рационални, но лицемерни са аргументите срещу военната помощ за Украйна

Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба в Народното събрание по време на откриването на изложбата “Стоп на войната в Украйна “ със фотоси на разрушенията от войната.

“Няма да повярвате какъв брой пъти от началото на войната съм чувал рационални пояснения и причини за какво някой не може да помогне на Украйна. Тези хора са доста прочувствени, само че казусът е, че те не са откровени и си играят с нас. Тези които желаят да оказват помощ, постоянно намират метод да го създадат. Тези които афишират, че стоят зад избрани правила, би трябвало да оказват помощ в този момент на Украйна”, уточни външният министър на Украйна.

“Всеки, който си намира привидно рационални оправдания да не помогне на Украйна, оказва помощ на агресора, а в този момент всички, които се афишират за кардинални, би трябвало да застават на страната на жертвата в конфликта”, добави още Кулеба.

По думите му най-хубавият метод да спре войната е да се помогне на Украйна, а не да се заема неутрална позиция.

Попитан дали е получил отговор каква помощ ще окаже България на Украйна, той отговори:

" Разбирам, че българското държавно управление има усложнения да ни даде явен отговор на този въпрос ".

Той сподели още, че за всеки ден, в който не се оказва помощ на Украйна, повече бойци биват убивани, повече мирни жители ще бъдат убити, повече домове ще бъдат разрушени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР