Това заяви президентът в периода 1997-2002 г. Петър Стоянов.Трябва да

...
Това заяви президентът в периода 1997-2002 г. Петър Стоянов.Трябва да
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Винаги ли ще сме русофили? Или е време да се разграничим заради нациналния ни интерес

Това съобщи президентът в интервала 1997-2002 година Петър Стоянов.

Трябва да имаме българска национална позиция. И тя няма да е идентична с Русия. Повече от Русия би трябвало да обичаме в България. Тази двоякост за Русия докога ще ни преследва?! В дълг са освен българските политици, само че и публицисти, интелектуалци.

От позиция на морала Украйна пази освен нашите благосклонности, само че и по-решителни дейности. Но не е елементарно на НАТО да вземе решение за директна военна поддръжка, тъй като това ще значи нова международна война, по този начин той отговори навъпрос дали Украйна не е изиграна от Запада.

Мен ме тормози отражението на протичащото се в Украйна в България в чисто народопсихологически проект. Чувствам се потиснат от това на 3-ти март - група хора замеряха със нежни топки българския президент и българският началник на Народното събрание. Трябваше всички български институции да застанат дружно в този миг. Това не се случи и съм отчаян от това.

Почти постоянно разделяме съветската интелигенция от Путин, само че... Той напомни за стих на Пушкин, че Русия ще изчезне, в случай че в нея не се вливат ручеи на славянството. Какво славянство е като нападаш втората по величина славянска страна?, попита той.

Ние сме късметии, че сме член на НАТО. Получхме го като цивилизационен избор, безапелационен бе Стоянов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР