Това заяви президентът на Украйна Володомир Зеленски в обръщението си

...
Това заяви президентът на Украйна Володомир Зеленски в обръщението си
Коментари Харесай

Володомир Зеленски: Скоро ще има два Дни на победата в Украйна

Това съобщи президентът на Украйна Володомир Зеленски в обръщението си във връзка 9 май.

Президентът акцентира, че няма нищо по-опасно от подъл зложелател, само че няма нищо по-отровно от престорения другар: „ Това са думите на великия украински мъдрец Григорий Сковорода. На 24 февруари разбрахме тази истина, когато един измамлив другар стартира война против Украйна. Това не е война на две армии. Това е война на два мирогледа. Варвари, които бомбардират музея на Сковорода и имат вяра, че нашата философия може да бъде унищожена с техните ракети. Тя ги нервира. Тя е непозната за тях. Тя ги плаши. Крие се във обстоятелството, че ние сме свободни хора, които вървят по своя път. По този път през днешния ден ние водим война и няма да отстъпим нито едно парче от земята си на никого. Днес честваме Деня на успеха над нацизма. И няма да дадем и капка от нашата история на никого. Гордеем се с нашите предшественици, които дружно с други нации победиха нацизма като част от антихитлеристката коалиция. И ние няма да позволим на никого да анексира тази победа, няма да позволим да бъде присвоена “, акцентира Зеленски.

Той означи също, че врагът е мечтал да откаже украинците да честват 9 май и успеха над нацизма, с цел да има късмет думата „ денацификация ":

„ Милиони украинци се бориха против нацизма и извървяха сложен и дълъг път. Те прогониха нацистите от Луганск, изгониха нацистите от Донецк, освободиха Херсон, Мелитопол, Бердянск от нашествениците. Те изгониха нацистите от Ялта, Симферопол, Керч и всички на Крим.Освободиха Мариупол от нацистите.Прогониха нацистите от цяла Украйна, само че градовете, които назовах, изключително ни въодушевяват през днешния ден, дават ни религия, че безусловно ще изгоним окупаторите от личната си земя ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР