Това заяви пред ФрогНюз политологът Христо Панчугов по повод коментара

...
Това заяви пред ФрогНюз политологът Христо Панчугов по повод коментара
Коментари Харесай

Христо Панчугов пред Фрог: Предложението на Борисов е опит за уйдурма

Това съобщи пред ФрогНюз политологът Христо Панчугов във връзка коментара на Бойко Борисов от партийната централа, който през днешния ден съобщи, че ГЕРБ ще предложат държавно управление с първия мандат. Името на премиера ще стане ясно на следващия ден, само че пред медиите водачът на ГЕРБ съобщи, че няма условия към личностите, а кабинет ще бъде съединен с тези, които са подготвени да го поддържат. 

Ето и цялото изявление: 

Господин Панчугов, какво видяхте в конференцията на Бойко Борисов в партийната централа през днешния ден? Лидерът на ГЕРБ сподели забавни неща - че няма условия към личностите, които да влязат в състава на предстоящ кабинет и ще сглобява Министерски съвет с тези, които се съгласят да дадат поддръжка и да споделят отговорността. Какво значи този празен лист и каква е неговата цел? 

Не мога да си го показва. Това граничи на безнаказаност. Да напомним, че тук не става за каквото и да е държавно управление, а за такова с явен политически дневен ред, способно да изведе страната ни от рецесиите. Шансът да се получи пасмина от странни специалисти в името на това да има политическа власт е огромен и не мисля, че болшинството от жители ще го поддържа. 

Кой би подкрепил нещо такова въобще? 

Така подложен - може да бъде подсилен от всеки. Често сме говорили, че ръководството, което не е сред ПП-ДБ и ГЕРБ носи имиджови вреди, капацитет за политически кавги и шантаж и нужда да се изясни за какво се ръководи с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Един сходен сюжет споделя “Не ми пука за властта и кой ще ръководи, значимо е да спрем рецесията ”. Това не е задоволително мощен мотив обаче, с цел да се изясни за какво се прави това ръководство. 

Това по-голяма имиджова вреда ли ще нанесе на забърканите? Срещите, които ГЕРБ организираха с всички партии в Народното събрание, демонстрираха, че Борисовата партия има допирни точки по разнообразни въпроси с всички обединения. Това значи ли, че на пръв взор идеологически другите “Възраждане ” могат да влязат в една такава формула с празен лист? 

Подобен сюжет значи всичко. Това не се прави по този начин. Интересно е кой ще бъде препоръчан за министър председател в сряда. Предложението на ГЕРБ изисква доста политическа еластичност и човек, който ще носи тази отговорност непрекъснато, да може да изясни за какво нещо се е случило или не е. Името му не е без значение. 

Възможно ли е подобен човек да бъде “сготвен ”? 

Разбира се, че може. Затова и този, който се нагърби с такава задача, ще покаже каква е крайната цел. Очевидният въпрос е за вредата. Няма пояснение за какво отвън съответните политики биха постигнали единодушие обединенията. А това не е опит за реализиране на такова, а е уйдурма - предложихме ви предходният път лица, които бяха близки до всички партии и не ги подкрепихте, в този момент дори няма да ви предлагаме. Въпросът в никакъв случай не е бил за “просто някакво ръководство ”, а в националните цели и рецесиите, които са към нас да се поеме отговорност. Това са политически въпроси, а не “Дайте да съберем едно болшинство ”. Това е несериозно. 

Колко елементарно могат ГЕРБ да продадат това на гласоподавателите си? Веднага можем да предположим, че реториката на Борисов би била: ние бяхме толкоз виновни, че не сме желали присъединяване във властта и съответни министерства, дадохме опция, с цел да извадим България от рецесиите. 

В този роман би повярвал единствено той и това не прави работа. Изненадва ме този ход. Все съм виждал неща в българската политика, само че такова не чаках. Не мисля, че ще свърши работа. 

изявление на Джесика Вълчева 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР