Това заяви пред bTV рекламистът Радослав Бимбалов по повод решението

...
Това заяви пред bTV рекламистът Радослав Бимбалов по повод решението
Коментари Харесай

Бимбалов: Не си правете илюзии, МОЧА няма да бъде преместен frognews.bg

Това съобщи пред bTV рекламистът Радослав Бимбалов във връзка решението на Столичния общински съвет Паметникът на Съветската войска да бъде изместен в Музея на социалистическото изкуство. Решението провокира митинги в отбрана на МОЧА. 

Според Бимбалов България " изрично е закъсняла " във вземането на това решение. 

" Няма по-висок монумент на Съветската войска в Източна Европа. Той е висок 47 метра. Паметникът на Шипка е висок 37 метра. Този в памет на Левски е висок 13 метра ", разяснява още Бимбалов. 

Според доцент Иво Инджов решението за преместването на паметника е погрешно, а също така сега не е редно тематиката да се слага на фокус, тъй като по този метод се изместват значимите въпроси, свързани с битката с корупцията. 

" Паметникът не би трябвало да се маха, само че би трябвало да бъде основана към него среда, която да указва ясно по кое време е основан този монумент, да е ясна епохата, въздействието му за историческото развиване на България. Трябва да бъде съхранена паметта. Война на паметниците в този значим миг не би трябвало да има, тъй като се отклонява вниманието от значими тематики като битката с корупцията, промените в опазването на здравето ", добави доцент Инджов. 

Според него тематиката би трябвало да бъде оставена за " по-спокойни времена ", тъй като преместването на МОЧА сега ще усили една от линиите на борби. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР