Това заяви пред БНР Владимир Кисьов, бивш главен преговарящ за

...
Това заяви пред БНР Владимир Кисьов, бивш главен преговарящ за
Коментари Харесай

Владимир Кисьов: Някои политици не желаят страната ни да влезе в Шенген, за да изпълняват пропутинските си...

Това съобщи пред БНР Владимир Кисьов, някогашен основен договарящ за участието на България в Европейски Съюз и някогашен заместник-министър на външните работи.

" Трябва да си зададем въпроса как е допустимо да имаме президент, който да приказва против страната си, нападайки множеството партии сега и говорейки против държавното управление. Такова нещо не познава историята на Европа ", посочи още той и добави:

" Доскорошният министър на вътрешните работи Демерджиев очаквал, че ще има още убити, 4-5 души. Как може човек, който е заемал държавна служба и е бил министър на вътрешните работи, да пуска такива информации.... Всички би трябвало да се обединим и да демонстрираме позитивните неща, които се случват, и това, което се прави ".

" Трябваше да се приказва всекидневно за това, за изгодите от приемането на страната ни в Шенгенското пространство. Трябва да се загатва какво се случва в другите страни. 

 

Положението в България не е по-зле, в сравнение с в другите страни. По отношение на Щенген нямаме едва звено, доколкото същите слаби звена ги има и в другите страни. С мигрантския поток можем да се оправим единствено с общите старания на Европейски Съюз, тъй като ние сме външна граница на Евросъюза ".

 

Владимир Кисьов позволи, че " някои политически сили не желаят страната ни да влезе в Шенген, с цел да извършват своите пропутински пристрастености ", само че добави:

 

" Силно се надявам България и Румъния да влязат в Шенген до края на годината. Ако желаеме да има обединяване на цяла Европа в реализиране на задачата прекъсване на войната на Русия в Украйна, би трябвало и европейската политика да бъде всички страни членки да получават заслуженото ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР