Това заяви пред Българската национална телевизия Цветинка Пашкунова, член на

...
Това заяви пред Българската национална телевизия Цветинка Пашкунова, член на
Коментари Харесай

От ВСС погледнали на Нотариуса като на “инцидент”, затова не взел...

Това съобщи пред Българската национална телевизия Цветинка Пашкунова, член на съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

 

Повод за коментара й са сигналите против Мартин Божанов - Нотариуса за закани по отношение на представители на правосъдната власт. От такива се оплака арбитър Владислава Цариградска. Заедно с нея заплашван е бил и арбитър Цветко Лазаров. Случаите са още от 2020 година, а за това известени са били представителите на Висш съдебен съвет. Тогавашният основен прокурор Иван Гешев обаче не реагира. 

" Когато за първи път чухме за Мартин Божанов през 2020 година, беше във връзка на споделеното от арбитър Цариградска за опасност във връзка с нея по едно висящо дело. Делото не беше завършило и по нейно предпочитание ние не разпространихме тази информация. Тъй като в портивен случай това е съображение за отказ и надлежно по-късно бяха сезирани институциите - прокуратура, ГДБОП, изслушахме и сътрудника Цветко Лазаров. Ние изразихме институционална поддръжка на сътрудниците, обществено застанахме зад тях като институция Но тогава нямаше нужда от изследване, от по-мащабна активност по изясняване на обстоятелствата. Считахме, че става дума за случай. Често се случва по време на каузи страна да изрази неодобрение или да се държи по-агресивно в зала. Ставаше дума за опасност. Реагирахме съответно, нямаше подобен отзив ", уточни арбитър Пашкунова.

 

Тя уточни, че през 2020 година за пръв път чува името на Мартин Божанов, само че едвам в този момент схваща мащабите на групата за въздействие към него.

 

“Затова беше и нашата институционална реакция, а точно - единомислещо взетото решение да, която има за цел да откри достоверността на тези обстоятелства посредством инспекция на изнесените данни в общественото пространство. Знаете, всекидневно се получава нова информация ", добави тя.

 

През идващите три месеца специфична краткотрайна комисия на Съдийската гилдия ще изследва всички обстоятелства и условия за присъединяване на съдии в активността на групата към разстреляния в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса., чието име се появи в листата с магистрати, посещавали клуба на Божанов “SS ”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР