Това заяви на брифинг в Министерски съвет служебният икономически министър

...
Това заяви на брифинг в Министерски съвет служебният икономически министър
Коментари Харесай

Кирил Петков: Реструктурираме редица предприятия, за да предотвратим злоупотреби

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет служебният стопански министър Кирил Петков.

„ Такава стъпка е направена за сдруженията „ Еко антрацит “ и „ Еко инженеринг “. Те ще бъдат преместени към Министерство на околната среда и водите. По този метод ще се подсигурява прозрачността “, счита той.

„ Третото нещо са самите язовири. Както видяхме, когато се ремонтират на два пъти и пет пъти пазарните цени, най-после отиват към Държавно дружество за ръководство и стопанисване на язовири. То също е към министерство на стопанската система, неизвестно за какво, откакто множеството от тези язовири същина са напоителни, някои са свързани с риболова. Пак несвойствена активност. За да избегнем това, вършим реструктуриране и в тази посока. Това дружество планираме да отиде към Министерство на земеделието. Знаем, че е в последният миг, само че задаваме посока към идващия кабинет “, уточни министърът.

Според него по тези планове е имало положителна настройка за тяхното реализиране. Петков е на мнение, че в случай че бъдат признати, Министерството на стопанската система най-сетне ще се трансформира в съвременно.

„ Това не е въпрос на мен, като министър, а на стратегическа посока по какъв начин България да се развива. Да, това би лимитирало доста непрозрачното потребление на средства, тъй като сега министърът на стопанската система дори няма допир до неща, които се случват във компанията „ Монтажи “. Тя е под Държавната консолидационна компания, която си има самостоятелен ръб. Този вид стъпаловидни структури, с шапки компании, са били действителна причина за приключване на нашите средства “, изясни Кирил Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР