Това заяви евродепутатът Петър Витанов пред БНР - Бургас. Поводът

...
Това заяви евродепутатът Петър Витанов пред БНР - Бургас. Поводът
Коментари Харесай

Петър Витанов: Скорост до 30 км/ч в жилищните райони и тежки санкции при употреба на алкохол ще намалят драстично пътните инциденти

Това съобщи евродепутатът Петър Витанов пред БНР - Бургас. Поводът е отчет, признат в Комисията по превоз на Европейския парламент, който приканва Европейска комисия да предложи по-строги правила на пътя във всички държави-членки. Целта е смъртните случаи на пътя в Европейски Съюз да се сведат до нула към 2050 година.

Витанов показва, че данните от редица европейски градове демонстрират фрапантно понижаване на пътно-транспортните катастрофи с пешеходци и велосипедисти, след въвеждане на ограничаване от 30 км/ч. в жилищните зони. От друга страна, 25% от съдбовните произшествия са свързани с приложимост на алкохол, по тази причина при шофиране в нетрезво положение наказванията би трябвало да са съществени.

За страдание България и Румъния се подреждат на последните места по пътна сигурност в Европейски Съюз. „ У нас пътно-транспортните катастрофи, изключително съдбовните, са в пъти повече на глава от популацията, в сравнение с в западноевропейските страни. Това се дължи на доста фактори – неприятната инфраструктура, старите коли, ширещата се корупция, която разрешава на нарушителите да се отървават безнаказано. Всичко това води до тежките резултати, които имаме “, твърди евродепутатът.

Според него ограниченията, които би трябвало да се вземат в народен проект, са повишение на виталния стандарт, понижаване на корупцията, възстановяване на пътната инфраструктура. „ Трябва да се ускори и контролът по осъществяването на плановете от европейска страна, един от главните проблеми на неприятната инфраструктура е некачествената пътна настилка “, сподели още Витанов.

Докладът, признат в Транспортната комисия на Екологичен потенциал, планува и основаването на европейска организация за авто превоз, която да поддържа резистентен, безвреден и образован авто превоз. Според Петър Витанов това ще даде опция за въвеждане на сложни ограничения, които да бъдат прилагани в цяла Европа.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР