Това заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков

...
Това заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков
Коментари Харесай

Какво да очакваме от ядрената сделка с Украйна? frognews.bg

Това съобщи някогашният министър на стопанската система и енергетиката Трайчо Трайков по отношение на терзанията, касаещи продажбата на реакторите на централата на Украйна.

 

Мартин Димитров от Центъра за проучване на демокрацията от своя страна изрази следното мнение:

 

„ През годините Центърът за проучване на демокрацията и доста други организации, сме правили разнообразни калкулации, съгласно които АЕЦ „ Белене ” не ни би трябвало, тъй като има свръхпроизводство на електрическа енергия в целия район и няма да има на кого да продаваме ”.

 

Според него планът ще бъде на загуба първите 30 години, в случай че бъде сбъднат, и ще докара до тежка финансова рецесия в АЕЦ „ Козлодуй ”.

 

„ Когато планът ще е губещ, по-добре да минимизираме разноските, а най-хубавият метод е, в случай че продадем оборудването. Има и различен вид, против оборудването да вземем дял в нуклеарната енергетика на Украйна ”, разяснява още специалистът.

 

„ Там има два блока, чието строителство беше неразрешено след анексията на Крим 2014 година, Украйна има повече потребност от аварийни елементи, в сравнение с България в бъдеще ”, акцентира той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР