Това заяви австрийският канцлер Себастиан Курц в петък, призовавайки за

...
Това заяви австрийският канцлер Себастиан Курц в петък, призовавайки за
Коментари Харесай

Курц: Малта получава 3 пъти повече дози от България

Това съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц в петък, призовавайки за бистрота и разрешаване на казуса, предава Reuters. Той добави, че някои страни ще са ваксинирали своите жители до май, до момента в който други ще имат потребност да не престават до края на лятото или есента. По думите му Австрия е почти по средата.

Курц сподели, че с други европейски водачи са споделили данните си за доставките тази седмица, с цел да получат по-ясна картина и е открил, че има възходящи разлики сред държавите-членки.

" Доставките не се вършат в сходство с популацията. Очевидно има и проекти този развой да се ускори през идващите месеци и разликите сред държавите-членки да станат все по-големи ", посочи той.

Лидерите на Европейски Съюз одобриха правилото на отмерено систематизиране на глава от популацията, само че Курц твърди, че има индикации за подписани покупко-продажби с фармацевтични компании в границите на Борда на Европейски Съюз за имунизиране, които подкопават това.

" Договорите на този орган са секрети и аз не съм ги виждал. Има обаче индикации, че там се е състоял по този начин наречения базар, където са били реализирани спомагателни съглашения сред държавите-членки и фармацевтичните компании ", сподели австрийският канцлер.

*Към 2019 година популацията на Малта наброява 514 564 души.

*Според последното броене у нас, също през 2019 година, жителите на страната ни са 7 милиона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР