Това твърди политолог, специализиран в разпространението на фалшива информация.Поколението, което

...
Това твърди политолог, специализиран в разпространението на фалшива информация.Поколението, което
Коментари Харесай

Хората над 50-годишна възраст са най-уязвими от фалшивите новини

Това твърди политолог, профилиран в разпространяването на подправена информация.

Поколението, което не се е сляло с цифровата епоха, е най-уязвимо от въздействието на подправените вести, твърди Йозеф Холнбургер, началник на немски център за наблюдаване, разбори и тактики с нестопанска цел, който се занимава с тайни теории и екстремистко наличие.

Възрастните хора, които са влезнали в контакт с платформи за известия като WhatsApp на по-късен стадий от живота си, са изправени пред прочувствено заредено наличие по време на съветската инвазия в Украйна, което могат да одобряват за истина, споделя Холнбургер.

„ Мисля, че по тази причина огромна част от просветителните акции би трябвало да са ориентирани към възрастовата група над 50 години “, добави той. Чиновниците, които желаят да вземат участие в онлайн акции против дезинформация и тайни теории, би трябвало да се съсредоточат върху по-възрастните консуматори на интернет.

Така наречените " цифрови поданици ", т.е. тези, които са израснали с по-изявени медийни умения, могат да разискват вероятните опасности от потреблението на интернет с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР