Това стана ясно след срещата на министър-председателя Бойко Борисов с

...
Това стана ясно след срещата на министър-председателя Бойко Борисов с
Коментари Харесай

Търсим пари от ЕС за жп връзката Русе - Солун

Това стана ясно след срещата на министър-председателя Бойко Борисов с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и с гръцкия министър председател Алексис Ципрас, заяви държавната пресслужба.

Тримата разговаряха в Брюксел в границите на провеждащия се там Европейски съвет.

Според премиера Борисов подписаният в Кавала план "Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе " е от стратегическо значение освен за двете страни, само че и за развиването на района като цяло.

Българският министър-председател означи и напредъка на работата по интерконектора с Гърция. Друга тематика на срещата беше сигурността на Западните Балкани и европейската вероятност на страните от района.

Представени бяха резултатите от четиристранната балканска среща в "Евксиноград ", където министър председателят Борисов одобри министър-председателите на Гърция и на Румъния - Алексис Ципрас и Михай Тудосе, както и сръбския президент Александър Вучич. Премиерът Бойко Борисов означи, че е извънредно удовлетворен от градивния разговор с сътрудниците си от района.

Той подчертава върху нуждата връзките сред страните на Балканите да се развиват по този начин, че да се подсигуряват мирът, стабилността и просперитета в тази част на Европа. По думите му България може да има своя значителен принос за това, в това число с помощта на идното председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Борисов добави, че споделя желанието на гръцкия министър председател българското председателство да бъде и балканско, тъй че да се насърчи полемиката за нуждата от мощен ангажимент на Европейски Съюз към района.

Министър-председателят Борисов удостовери, че страната ни ще разчита на поддръжката на Европейската комисия, с цел да осъществя сполучливо целите по време на председателството през първите шест месеца на идната година. Той беше безапелационен, че това ще донесе изгоди за целия Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР