Това стана факт след като Министерския съвет одобри приетите преди

...
Това стана факт след като Министерския съвет одобри приетите преди
Коментари Харесай

Официално отнеха от Гешев Бюрото за защита на свидетелите

Това стана факт откакто Министерския съвет утвърди признатите преди месеци в предходното Народно заседание промени. Депутатите в 46-тия парламент одобриха общ законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане. Всичко това се случи пък на фона на рецензиите към Бюрото за отбрана - счита се, че звеното е дало на обвинител №1 полицейски функционалности, а също така отчет за активността му през 2020 година сподели доста набъбване на бюджета, без към програмата да са включени нови лица.

С утвърдената от Министерски съвет през днешния ден смяна Бюрото по отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, се преобразува в независима организационна конструкция - Бюро по отбрана на застрашени лица.

Днес от Министерски съвет изясняват, че в осъществяване на законовата наредба е належащо да бъде променен и допълнен подзаконовият нормативен акт - Правилника за използване на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, като се приведе в сходство със закона за безпроблемното действие на бюрото.

С приемането на акта ще се понижи оптимално рискът за реализиране на противоправни похищения по отношение на застрашени лица и директно обвързваните с тях хора, както и ще са налице всички предпоставки за своевременното предприемане на нужните сложни ограничения за отбрана и дейностите, свързани с тях, изясняват от Министерски съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР