Това се дължи на изменението на климата на планетата, причинено

...
Това се дължи на изменението на климата на планетата, причинено
Коментари Харесай

Половината от населението на Земята ще попадне в нови климатични зони до 2100 г.

Това се дължи на изменението на климата на планетата, породено основно от излъчванията на парникови газове. Проучването е извършено в Хавайския университет в Маноа и е оповестено в списание Nature Climate Change.

Учените са анализирали данни за климатичните условия на Земята през последните 50 години и са разпознали трендовете в изменението на климата. Изследователите също по този начин са употребявали моделиране на климата, с цел да предскажат промени, които могат да настъпят до 2100 година при разнообразни равнища на излъчвания на парникови газове.

Според изследването към половината от популацията на света може да попадне в нови климатични зони. Освен това в някои райони изменението на климата може да настъпи доста по-бързо, в сравнение с в други, което може да докара до екологични и социално-икономически проблеми.

Освен това учените означават, че изменението на климата може да докара до промени в разпространяването на растителността и животните, заплашвайки биоразнообразието и екосистемите. Освен това изменението на климата може да има негативно...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР