Това съобщиха френската прокуратура и испанското вътрешно министерство, цитирани от

...
Това съобщиха френската прокуратура и испанското вътрешно министерство, цитирани от
Коментари Харесай

Френски полицаи арестуваха трима за атентатите в Каталуния

Това оповестиха френската прокуратура и испанското вътрешно министерство, представени от международните организации. Смята се, че тримата арестувани са свързани с мароканеца Дрис Укабир, който се намира в испански затвор.

Към него са предявени обвинявания за участие в терористична организация и ликвидиране като съизвършител в нападението на 17 август с микробус на пешеходна зона в Барселона, при което починаха 17 души и бяха ранени над 100. Ден по-късно каталунската полиция простреля петима терористи в Камбрис, също в Каталуния, откакто те сгазиха с кола и убиха жена на пешеходна зона.

Тогава полицията заяви, че нападенията са дело от 12-членна терористична клетка, а след това френските управляващи откриха, че някои от терористите са обитавали в региона на Париж преди офанзивите. Двама от джихадистите в Каталуния починаха от неволна експлозия на експлозиви, а общо шестима бяха премахнати от органите на реда. Двама оживели са понастоящем в испански затвор, а други двама обвинени са пуснати под гаранция.

По данни на френската прокуратура новите три ареста, плод на съдействие сред френските и испанските управляващи, са били осъществени в департаментите Гар и Тарн, Южна Франция.

Тримата, чиято идентичност и народност не се оповестяват, са разследвани за "опит за ликвидиране като част от терористична група " и за "престъпно терористично сдружаване ". Засега към тях не са повдигнати публични обвинявания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР