Това са сурвакарската група на град Батановци, област Перник, и

...
Това са сурвакарската група на град Батановци, област Перник, и
Коментари Харесай

Удостоиха две сурвакарски групи със Златна маска на Сурва 2023

Това са сурвакарската група на град Батановци, област Перник, и кукерската групировка група при Народно читалище " Умение 2003 година ", град Ямбол

Две групи са удостоени с огромната премия " Златна маска " от 29-тия Международенфестивал на маскарадните игри " Сурва " 2023 година, приключил нощес в Перник. Това са сурвакарската група на град Батановци, област Перник, и кукерската групировка група при Народно читалище " Умение 2003 година ", град Ямбол.

" Сребърни маски " в категориите " Сурвакари " и " Кукери " отидоха при участниците от селата Люлин (община Перник) и Домлян (област Пловдив).

Маскираните от Брежани (обл. Благоевград) и Вресово (област Бургас) получиха " Бронзови маски ".

Награди за войводи и болюбашии в тазгодишното издание на фестивала " Сурва " бяха присъдени на Ангел и Николай Милеви от село Лобош (обл. Перник), София Иванова от село Елов дол (обл. Перник), както и на войводата от кукерската група на село Веселиново (обл. Ямбол).

Купата на Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ) завоюваха представителите на Ярджиловци и карловското село Каравелово.

Бяха връчени още оценки на кмета на Перник, на регионалния шеф и други групови и самостоятелни награди в разнообразни категории.

Наградата на публиката в SMS гласуването по време на фестивала отиде при групата от с. Равно поле. Обявен бе спечелилият, чийто телефонен номер бе изтеглен в томболата след играта. Това е Тодор Станков - сурвакар от групата на с. Елов дол (обл. Перник). Той завоюва екскурзия до Венеция по време на карнавала през февруари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР