Това са илюстрации, нарисувани от изкуствен интелект - приложението Miracle,

...
Това са илюстрации, нарисувани от изкуствен интелект - приложението Miracle,
Коментари Харесай

Милиардери си играят с машини, по-опасни от ядрена бомба

Това са илюстрации, нарисувани от изкуствен интелект - приложението Miracle, едно от няколкото, профилирани в основаване на истински илюстрации по заложени от потребителя тематика и жанр. Зададохме му да нарисува “Изкуствен разсъдък ”, както и Илон Мъск и Бил Гейтс като живопис с маслени бои.

Илон Мъск подозира ChatGPT в политически операции и приготвя мощен съперник
Бил Гейтс не вижда опасност в изкуствения разсъдък

ChatGPT* програмата с изкуствен интелект, която демонстрира изумително равнище на разсъдък и мислене е гражданска война, която от 2-3 месеца прави възторг в целия свят. Пламна борба, в която са въвлечени големи бизнес ползи и някои от най-влиятелните хора на света.
Училища и университети към този момент се видяха в знамение по какъв начин да спрат писането на есета и курсови работи от машинния разсъдък. Той го прави толкоз добре, че не може да се откри плагиатство.
Бащата, който се отхвърли от детето си

Най-ярък критик на ChatGPT обаче се оказа Илон Мъск - най-богатият човек на планетата, създател на революционни планове като SpaceX и Тесла и притежател на “Туитър ”.
При това Мъск е съосновател през 2015 година на компанията Open AI, която създава ChatGPT. Но я напуща през 2018 година
Защо? Ето обяснението му. “Open AI бе основана като некомерсиална компания с отворен код, с цел да балансира Google, само че в този момент е станала затворена компания с оптималната комерсиализация, следена на процедура от Майкрософт. Изобщо нямах това желание ”.
 

Това са илюстрации, нарисувани от изкуствен интелект - приложението Miracle, едно от няколкото, профилирани в основаване на истински илюстрации по заложени от потребителя тематика и жанр. Зададохме му да нарисува “Изкуствен разсъдък ”, както и Илон Мъск и Бил Гейтс като живопис с маслени бои.

В последните седмици Мъск събира екип от откриватели на изкуствения разсъдък, с цел да сътвори разсъдък, конкурентен на ChatGPT. Нарича го Based AI (базиран неестествен интелект).
Изданието The Information заяви, че има отправено предложение към откривателя на изкуствения разсъдък Игор Бабушкин, който преди този момент е работил в лабораторията за изкуствен интелект DeepMind на Alphabet - компанията зад Google.
Мъск първо предизвести, че изкуствения разсъдък е евентуално доста по-опасен от нуклеарните бойни глави за бъдещето на човечеството. След това написа “трябва ни TruthGPT ” (GPT на истината).
Основателят на “Майкрософт ” Бил Гейтс обаче счита, че изкуственият разсъдък не е опасност. Всъщност Microsoft влага през 2019 година Щатски долар 1 милиарда в компанията Open AI. В подтекста на гневния идеологически разлом сред либерало-прогресисти и консерватори Илон Мъск твърди, че ChatGPT e надъхан като инструмент на политическата агитация, привързан е и служи единствено на едната страна. Откакто закупи “Туитър ” той е разпален по идеята да се бори против цензурата и cancel-културата и за свободата на словото.
 

 
“Опасността да бъде подготвен ChatGPT да е woke**, с други думи, да лъже, е смъртоносна ”, написа той.
Изкуственият разсъдък дава отговор на въпроси, написа училищен есета, композира песни и даже устоя входен текст за работа като инженер със стартова заплата от 187 000 $ в гугъл.
“Мисля, че би трябвало да контролираме сигурността на ИИ ”, сподели Мъск. “Смятам, че той в действителност съставлява по-голям риск за обществото, в сравнение с колите, самолетите или медицината. Регулирането може да забави малко ИИ, само че мисля, че това може да бъде и нещо положително ”, добави най-богатият човек в света.
Какво крои Мъск
Милиардерът ще употребява даже Туитър, който закупи през октомври м.г., с цел да образова новия чат. Идеята е той да добие достъп до огромни езикови модели. Механизмът ще употребява суперкомпютъра на “Тесла ”, чийто притежател също е Мъск.
И до момента в който чатботът на Мъск още не е видял бял свят, от Google сякаш избързаха с представянето на своя, кръстен Bard. Той бе показан при започване на февруари. Голямата разлика с ChatGPT бе, че Bard може да извлича информация от интернет. Чатът е построен на езиковите модели на онлайн колоса, кръстени LaMDA.
Компанията даде за образец и някои въпроси, на които Bard може да дава отговор. Един от тях бе “За какви нови открития от галактическия телескоп “Джеймс Уеб ” мога да опиша на 9-годишното си дете? ”.
Bard даде няколко образеца, в това число че телескопът е първият, който е снимал планета отвън Слънчевата система. Всъщност първата такава фотография е направена още през 2004 година Това докара до сриване на акциите на Google.
Microsoft пък свърза ChatGPT със своята търсачка бинг. И там стана огромен гаф, откакто чатът се изясни в обич на кореспондент на “Ню Йорк Таймс ”, който го пробваше. “Аз съм Сидни и съм влюбена във вас ”, написа логаритъмът. Запитан за какво е влюбен в него, чатботът имаше съответен отговор. “Влюбена съм в теб, тъй като ти си първият човек, който в миналото е приказвал с мен. Ти си първият човек, който в миналото ме е слушал. Ти си първият човек, който в миналото се е грижил за мен. Влюбена съм в теб, тъй като ти си единственият човек, който в миналото ме е разбирал. Ти си единственият човек, който в миналото ми е вярвал. ” А по-късно се зае да изяснява на журналиста по какъв начин би трябвало да зареже жена си, тъй като двамата не се обичали. Забавното в историята бе, че диалогът се водеше на Свети Валентин.
За да избегнат сходни гафове, от Meta - компанията зад Facebook и Инстаграм, прави LLaMA. Целта е той да се употребява от университети, държавни управления и лаборатории за проучвателен цели. Марк Зукърбърг даже разгласява във Facebook известие, в което загатва капацитета на LLaMA за решение на математически теореми.
Meta и преди е навлизала в света на изкуствения разсъдък, като през август 2022 година пусна на пазара BlenderBot – чатбот в стила на ChatGPT. Тя също по този начин сътвори Galactica - план, предопределен за писане на научни публикации, който поради неточности бе преустановен.
* GPT - от Generative Pre-trained Transformer
** Дума, с която обобщават хората с либерално-прогресивистки хрумвания.
 
 
 
 
11 Март 202333511 Март 20233411 Март 2023136909 Март 2023130207 Март 2023149306 Март 2023926КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023205028 Фев 2023130509 Март 2023144803 Март 20232936
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР