Това са две от най-амбициозните и най-скъпите телевизионни продукции в

...
Това са две от най-амбициозните и най-скъпите телевизионни продукции в
Коментари Харесай

Идат предисториите на „Властелинът на пръстените“ и „Игра на тронове“

Това са две от най-амбициозните и най-скъпите телевизионни продукции в историята. „ Властелинът на пръстените: Пръстените на силата " ще се появи в Amazon на 2 септември тази година, споделя предисторията на класиката на Дж.Р.Р.Толкин, която беше превърната в трилогия от филми на Питър Джаксън. Но предстоящата мегапродукция е изправена пред жестоката конкуренция на „ Домът на дракона " - предисторията на най-фантастичното събитие на HBO през последните години - „ Игра на тронове ", която също ще се излъчи по-късно тази година. Телевизионният редактор Род Макфий хвърля светлина върху двамата състезатели от тежка категория.

Разходите

„ Пръстените на силата ": Съставеният от осем епизода първи сезон към този момент е рекламиран като най-скъпият ефирен сериал, юридически в миналото.Създателите приказват за нови пет сезона, които ще им костват милиард $.„ Домът на Дракона ": Производството продължава, тъй че шефовете на студиата към момента не са показали пред медиите окончателната сметка.

Сюжетите

„ Пръстените на силата ": Действието в телевизионния сериал се връща в Средната земя, само че този път е във Втората ера на света, която е хиляди години преди ерата, в която се развиват филмите. Започва по време на условен мир и визира всички основни събития от епохата, в това число изковаването на Пръстените на силата, възхода на Тъмния лорд Саурон, последния съюз сред елфи и хора и приказката за островното кралство от Нуменор. Според книгите на Дж. Р. Р. Толкин събитията се разтягат във времеви диапазон над хиляда години, само че те са мощно „ нагънати ", с цел да се впишат в новата поредност.



„ Домът на дракона ": Новата история стартира 200 години преди по-голямата част от действието в „ Игра на тронове ". Сериалът разказва ориста на Дома Таргариен – един от ръководещите кланове на седемте кралства. Историята в „ Домът на дракона “ се развива три генерации преди Денерис да се роди, когато нейното семейство цари над Вестерос не без покровителството на драконите. Раздор във семейството заплашва трона, а и други кандидати за властта кръжат в близост. Трите дракона на Денерис ще „ плачат безшумно в ъгъла " спрямо нови 17 дракона, които ни чакат в „ Домът на дракона “, с цел да оказват помощ на фамилията да резервира властта си.

Локациите

„ Пръстените на силата ": Производството стартира през февруари 2020 година и протече измежду епичните пейзажи на Нова Зеландия. Авторите и продуцентите желаеха да снимат същата спираща дъха природа, която дава толкоз мощност на филмите от поредицата „ Властелинът на пръстените ". „ Домът на дракона ": Снимките започнаха през април предходната година в Корнуол. Но разногласията с управляващите и пандемията от Covid наподобява убедиха Amazon да реалокира бъдещото произвеждане отвън страната. Първият сезон е подготвен към този момент, само че вторият ще бъде изработен в Обединеното кралство това лято. Снимките евентуално ще са в Шотландия, където Amazon в началото е проучила голям брой места, в това число остров Скай и Лох Ломонд. Една от приказните гледки е в античния град Пензанс, където снимачният екип употребява оптимално каменните здания, пресечения пейзаж и пясъчните плажове. Миналата есен екипът снима за малко в провинция Касерес в Западна Испания и в замъка Монсанто в Португалия.

Звездите

„ Пръстените на силата ": Най-разпознаваемото име е сър Лени Хенри, който ще играе хобит от племе, наречено Харфутс. Но в множеството подиуми е уелската актриса Морфид Кларк като Галадриел, която е изиграна в предходните филми от Кейт Бланшет. Авантюристка, постоянно в пердах с мечове и езда, тя наподобява е екшън героят на поредицата.Трейлърът също ни даде опция да разгледаме по-отблизо младия Елронд. Той беше изигран от Хюго Уивинг във филмите, само че в този момент в него ще се превъплати Робърт Арамайо, който също взе участие като младия Едард Старк в „ Игра на тронове ".„ Домът на дракона ": Главната роля на принц Демън Таргариен ще бъде изиграна от някогашния „ Доктор Кой " и артиста от сериала „ Короната " Мат Смит. Към него ще се причислят звездата от „ Нотинг Хил " Рис Ифанс като Ото Хайтауър и водещата дама на Vanity Fair Оливия Кук. Актьорите ветерани Бил Патерсън и Дейвид Хорович ще се появят надлежно като лорд Лайман Бийсбъри и грандмастър Мелос.Почти незнайната Ема Д'Арси, 29-годишна актриса, получи основната роля на принцеса Ренира Таргариен.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР