Това ръководство на Булгаргаз трябваше наистина да бъде сменено. Сега

...
Това ръководство на Булгаргаз трябваше наистина да бъде сменено. Сега
Коментари Харесай

Бивш енергиен министър увери, че България не е спирала да получава руски природен газ

Това управление на " Булгаргаз " трябваше в действителност да бъде заменено. Сега с кой ще бъде заменено е въпрос на управническо решение. Така е преценено, по този начин е подходено. Аз в действителност поисквам триумф на госпожа Златева, тъй като моментът е доста тежък и доста виновен. Така разяснява промените в управлението на предприятието някогашният енергиен министър в кабинета " Борисов "  Теменужка Петкова.

В предаването " Твоят ден " тя приказва за контракта с " Газпром износ ", който изтича на 31 декември 2022 година, че би трябвало да проучим опита на страни като Германия, Австрия, Унгария, Гърция и да забележим по какъв начин те са подходили с превалутирането. Според нея нито една от тези страни няма да изложи на риск своята сигурност на доставки на газ или пък ще допусне да има финансов риск в тази сутуация.

" България не е серпантина да получава съветски природен газ ", допълни Петкова и акцентира, че той обаче идва с 30% по-висока цена. По думите й това коства на държавата над 100 милиона на месец. 

" Въпросът е за какво " Булгаргаз "  абдикира от своите отговорности и превъзложи своите функционалности на медиатори. Тук е огромният въпрос. Защото медиаторът, с който " Булгаргаз "  работеше най-активно, в действителност е някогашният шеф на изпълнителния директор на " Булгаргаз ". Това също е една огромна тематика, която заслужава интерес от способените институции ", уточни Теменужка Петкова. По думите й ГЕРБ са подали сигнали към тях.

" И аз не знам тези митинги пред президентството срещу какво са – против това да се отстраняват медиаторите при доставката на природен газ от Русия или против какво стачкуват непринудено тези хора. Ние от ГЕРБ сме за 100% диверсификация на доставките на природен газ за България от " Газпром ". Така че ние ще работим в тази посока ", допълни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР